Radu Mazăre, anchetat de DNA pentru imnul "Viva Mamaia"

Radu Mazare
Radu Mazare (Epoch Times România)

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) îl anchetează pe primarul Constanţei, Radu Mazăre, pentru Imnul "Viva Mamaia", iar procurorii încearcă să afle din ce fonduri a fost plătit videoclipul piesei care se vrea să fie noul hit al verii.

Oamenii legii cred că anumite sume de bani ar fi fost cheltuite ilegal, fiind vorba aproape 40.000 euro cheltuiţi cu filmările videoclipului.

În contextul în care au apărut mai multe informaţii contradictorii referitoare la acest imn, sunt făcute verificări la Primăria municipiului Constanţa şi de Curtea de Conturi.

DNA va deschide o anchetă penală dacă vor exista dovezi că cei 40.000 euro provin din fondurile primăriei, întrucât din banii autorităţilor locale nu se pot face melodii sau spectacole, aceştia putând fi folosiţi cel mult pentru sponsorizarea unor produse culturale.

Mai mult,există acuzaţii conform cărora piesa "Viva Mamaia" ar fi de fapt o copie după o melodie a unor croaţi, denumită "Delirium Tremens", considerată a fi un fel de imn al beţivilor.

Traian Băsescu l-a criticat dur pe primarul Constanţei şi l-a atenţionat pe premier să nu-i cedeze Portul Constanţa

Întrucât primarul Radu Mazăre "stă mai mult cu domnişoare dezbrăcate prin Mamaia", preşedintele Traian Băsescu a declarat la finalul lunii aprilie că ar fi riscant pentru angajamentele României cu NATO sau cu Exxon ca premierul Ponta să accepte ca municipalitatea constănţeană să devină acţionar majoritar la Portul Constanţa.

Mi-e greu să văd că unul care stă mai mult cu domnişoare dezbrăcate prin Mamaia, se îmbracă în tot felul de armuri, când o face pe papuaşul, când pe apaşul, mi-e foarte greu sa îl văd discutând cu generalii de la NATO chestiuni serioase legate de tranzitul de armament, de muniţie, de trupe. Mi-e greu sa îl văd discutând cu Exxon, dacă le spune sa îl caute la Bamboo în discotecă. "Deci vedeţi că şeful e la Bamboo, e acolo cu nişte sirene ieşite din Marea Neagră". Cred că am fi noi neserioşi să trimitem Exxon, NATO… Poate eu greşesc, dumneavoastră vedeţi vreun general american mergând să discute cu el? Sau în Brazilia, că ăsta mai pleacă şi în Brazilia", a precizat Traian Băsescu la postul B1TV.

Preşedintele a subliniat că ar fi "cea mai mare greşeală" ca premierul Ponta să accepte ca municipalitatea să devină acţionar majoritar la administraţia portului, aşa cum cere primarul Mazăre, având în vedere importanţa proiectelor energetice şi militare care presupun tranzitul prin acest port.

"Deci lucrurile ar fi atât de riscante, încât în locul lui Victor Ponta nici nu aş discuta-o, pur si simplu aş expedia problema cu tot cu cel care vine cu problema" , a atenţionat Traian Băsescu.

Referitor la acest subiect, premierul Victor Ponta a declarat astă toamnă că este posibil ca Portul Constanţa să fie trecut de sub administrarea Ministerului Transporturilor sub cea a Primăriei Constanţa, aşa cum de principiu se întâmplă şi cu porturi mari din Europa, precum Rotterdam, dar când şi cum se va face transferul rămâne de discutat.

Premierul fusese întrebat de jurnalişti dacă intenţionează să treacă Portul Constanţa în administrarea primăriei, având în vedere că edilul Radu Mazăre s-a declarat îngrijorat de modul în care se desfăşoară activitatea în cadrul acestei porţi maritime.

"De principiu, toate porturile mari din Europa, începând cu Rotterdam-ul, Hamburgul mi se pare că este la fel, au primăria ca acţionar, aşa încât principiul e foarte corect. Când şi cum vom face transferul o să discutăm", a afirmat atunci premierul.

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, afirma în toamna anului trecut că există un acord între el şi premierul Victor Ponta de a transfera acţiunile Portului Constanţa la autorităţile locale şi că deputaţii constănţeni vor depune în Parlament un proiect de lege pentru transferarea acţiunilor Portului Constanţa deţinute de stat către autorităţile locale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne