"Ruşine, ruşine să vă fie!" - Protest în Parlament

În timp ce mii de oameni scandează pe străzi cerând demisia guvernului care a adoptat "mişeleşte", noaptea, OUG-urile elefant, deputaţii şi senatorii USR şi PNL protestează şi ei în Parlament.
Protest al parlamentarilor USR
Protest al parlamentarilor USR (Epoch Times)

UPDATE: Deputaţiii USR au rămas în sale de plen şi refuză să o părăsească până când cele două ordonanţe nu vor fi retrase.

***

"Demisia", "Hoţii, hoţii" şi "Ruşine, Ruşine să vă fie", au scandat miercuri în Parlament reprezentanţii USR şi PNL la începutul primei reuniuni în plen a şedinţei ordinare a Camerei Deputaţilor. Protestul opoziţiei are loc după ce Guvernul a adoptat marţi noaptea, pe şest, ordonanţa graţierii şi cea a modificării Codului Penal în favoarea corupţilor.

Anterior protestului, Nicuşor Dan a luat cuvântul şi le-a spus colegilor săi că nu se pot preface că nu s-a întâmplat nimic, după care, membrii PNL şi USR s-au îndreptat spre prezidiu, cu foi A4 pe care scria "Ruşine", "Demisia Guvernului", "Alegeri anticipate", "Dragnea şi tâlharii!", "Liber la furat", "Refuz acest abuz!", relatează Hotnews.

Gabriel Vlase, cel care conduce şedinţa, a făcut apel la chestori pentru a stabili liniştea, fără succes însă.

Tot astăzi, parlamentarii USR l-au înconjurat pe ministrul Justiţiei, în timp ce acesta se pregătea să facă declaraţii de presă pe tema ordonanţelor-elefant, arătând camerelor de luat vederi foi cu mesajul Ruşine!

"Majoritatea parlamentară se aştepta probabil să ne prefacem că nimic nu s-a întâmplat noaptea trecută şi să discutăm ordinea de zi. Nu e corect să ne prefacem că nu n-a întîmplat nimic. Am făcut în plenul Camerei Deputaţilor un apel către parlamentarii puterii. Le-am spus că este extrem de grav ce a făcut guvernul Grindeanu şi să fie conştienţi de consecinţele deciziei guvernului lor.", a declarat, ulterior, Nicuşor Dan, pe pagina sa de Facebook.

Reamintim că, marţi seara, Guvernul a adoptat, pe şest, cele două ordonanţe mult hulite de societatea civilă şi criticate de instituţiile anticorupţie. Adoptarea a fost făcută pe ascuns, fără ca cele două acte normative să fi fost puse pe ordinea de zi, într-un dispreţ total faţă de opinia celor peste 100.000 de oameni care au ieşit pe stradă duminica trecută pentru a protesta şi faţă de poziţia instituţiilor anticorupţie.

La scurt timp după ce s-a aflat despre adoptarea ordonanţelor, mii de oameni au ieşit pe străzi atât în Capitală cât şi în multe alte oraşe ale ţării.

Merită menţionat că la doar câteva ore de la adoptare, ordonanţele au apărut în Monitorul Oficial, ceea ce înseamnă că încep să producă efecte în favoarea corupţilor, atât a celor aflaţi după gratii cât şi a celor cu dosare pe rolul instanţelor sau în curs de instrumentare.