Şefa PNL: Dragnea şi Grindeanu să-şi dea demisia în alb, iar Şerban Nicolae să fie exclus din PSD

Demersul privind graţierea corupţilor este în dispreţ total faţă de românii care, cu bună credinţă şi bună intenţie, respectă legile în această ţară şi îşi construiesc un drum sănătos în viaţă, a subliniat preşedintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

PNL solicită demisia în alb a preşedintelui PSD Liviu Dragnea şi a premierului Sorin Grindeanu, aceasta fiind singura modalitate prin care cei doi demnitari pot să demonstreze că nu sunt personaje într-un joc ipocrit privind legea graţierii, a declarat luni, după şedinţa Biroului Politic Naţional, şefa liberalilor Raluca Turcan.

"PSD şi ALDE au majoritatea în Camera Deputaţilor, în Senat, deţin Guvernul României, cu alte cuvinte au toate pârghiile pentru a-şi determina parlamentarii să respingă graţierea pentru fapte de corupţie. Din nefericire, impresia pe care ne-au transmis-o personajele în cauză este aceea că aruncă mingea de la unul la altul, că au o înţelegere netransparentă şi nenorocită pentru poporul român ca prin prezenţa domnului Şerban Nicolae să îşi împartă responsabilitatea şi să includă graţierea pentru corupţi. Această modalitate este în dispreţ total faţă de ceea ce aşteaptă oamenii de la cei care guvernează astăzi, este în dispreţ total faţă de cei care cu bună credinţă şi bună intenţie respectă legile în această ţară şi îşi construiesc un drum sănătos în viaţă", a declarat Raluca Turcan, citată de Agerpres.

Preşedintele PNL a anunţat că liberalii din Senat vor solicita apel nominal la legea graţierii, pentru că "este modalitatea cea mai simplă, cea mai onestă de a demonstra că ceea ce spui şi faci".

"PNL se va opune graţierii corupţilor. E o mârşăvie netransparentă. Dacă sunt interesaţi de condiţiile de detenţie, de amenzile pe care trebuie România să le plătească la CEDO, atunci să solicite premierul ministrului Apărării ca din câteva cazărmi dezafectate să înceapă un program de investiţii, astfel încât măcar trei să fie transformate în centre de detenţie. În felul acesta putem ajunge în mod rapid şi într-un termen previzibil pentru cei care urmăresc respectarea drepturilor în România la o depopulare din actualele penitenciare şi la o îmbunătăţire a condiţiilor de trai din penitenciare", a precizat Raluca Turcan.

În acelaşi timp, şefa PNL a atras atenţia că preşedintele Comisiei Juridice din Senat, Şerban Nicolae, nu este "de capul lui".

"Am cerut demisia în alb a domnului Dragnea, a domnului premier Grindeanu, excluderea lui Şerban Nicolae, pentru că dacă nu se întâmplă niciunul dintre lucrurile acestea este clar o conivenţă între conducerea partidului PSD şi cei care militează cot la cot cu Traian Băsescu în Comisia juridică şi în Senat. În privinţa lui Traian Băsescu deja nu mai există aşteptări, aşteptările cele mai mari sunt legate de cei care au câştigat alegerile şi cei care una au promis în campania electorală şi alta oferă zi de zi românilor din momentul câştigării alegerilor. Nu au vorbit nici despre schimbarea şefilor celor două parchete, nu au vorbit nici despre OUG 13, nici despre scoaterea preşedintelui din procedura de numire a conducerii unor instituţii, nici despre graţierea pedepselor de corupţie. Toate aceste minciuni şi grosolănii promovate în spaţiul public de PSD trebuie să primească o sancţiune usturătoare şi cea mai usturătoare vine de la electorat", a afirmat Raluca Turcan.