Seria "Greu de Demis 3". Tăriceanu merge până la capăt cu demersul de suspendare a lui Băsescu

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Deşi şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, îşi doreşte cu adevărat sa îl suspende, pentru a treia oară, pe preşedintele Traian Băsescu, se pare că nu are încă susţinerea necesară în Parlament. Liderul PLR promite însă că îşi va duce demersul de suspendare a preşedintelui până în ultima zi de mandat a acestuia.

Susţinut doar de colegii de la Partidul Conservator, fondat de Dan Voiculescu, fostul preşedinte liberal afirma că o a treia suspendare a lui Traian Băsescu "i-ar face bine, ar fi un caz unicat în toată lumea".

"Cererea de suspendare trebuie să strângă 191 de semnături. Avem peste 50 din partea grupului liberal-conservator. Cei de la PNL m-au dezamăgit, PDL şi PMP rămân susţinători ai lui Băsescu. Poziţia oficială a PSD ţine de oportunitate şi considerente tactice, sunt în favoarea suspendării, dar analizează momentul. (…) Cererea de suspendare este deschisă, eu îmi duc acest demers până în ultima zi de mandat a lui Băsescu. Se poate întâmpla şi în ultima zi, cum a fost în Cehia, când Václav Klaus a fost suspendat în ultima zi de mandat. Suspendarea are şi un element simbolic, este nevoie şi de un semnal pe care sa îl dăm societăţii. O a treia suspendare i-ar face bine, ar fi un caz unicat în toată lumea", a declarat Tăriceanu, citat de Mediafax.

Şeful Senatului susţine că nu îl interesează ce pierde susţinând în continuare suspendarea şefului statului şi că lista de semnături rămâne deschisă în caz că social-democraţii consideră că turul doi al prezidenţialelor ar fi mai bun pentru a se demara măsura.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat recent că Tăriceanu "joacă suspendarea", împreună cu premierul Victor Ponta, la ordinul fondatorului PC, Dan Voiculescu, aflat în prezent la penitenciarul Rahova unde serveşte o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru spălare de bani. Acest demers este, în opinia şefului statului, unul "antinaţional" fiind extrem de rău pentru români să treacă în acest moment printr-o instabilitate politică.

"Tăriceanu joacă suspendarea, împreună cu Victor Ponta, la ordinul lui Dan Voiculescu, care îi forţează pe cei doi să facă suspendarea pentru graţierea domniei sale. Victor Ponta a realizat ce s-ar întâmpla, numai de la faza cu naziştii, şi îşi imaginează ce s-ar întâmpla cu o suspendare care nu are nicio treabă cu încălcarea Constituţiei, pentru că nu ar accepta nicio ţară din Europa şi nici SUA", a declarat preşedintele Băsescu, adăugând că nu crede că Ponta sau prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, l-ar graţia pe Voiculescu după ce ar câştiga alegerile.