Toate sectoarele Capitalei în mâna PSD. Biroul Electoral respinge cererea de renumărare a voturilor în sectorul 1

Cererea USB de renumărare a voturilor în secţiile unde nu a avut observator a fost respinsă, astfel încât toate sectoarele vor fi conduse de primari PSD.
Clotilde Armand
Clotilde Armand (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Dan Tudorache (PSD) rămâne primar. Cererea Uniunii Salvaţi Bucureştiul (USB) de renumărare a voturilor în 18 secţii din sectorul 1 a fost respinsă de Biroul Electoral, relatează B1 TV.

Contracandidata lui Tudorache, Clotilde Armand care, potrivit preşedintelui UBSB, Nicuşor Dan a avut mai multe voturi decât Tudorache în secţiile unde partidul său a avut observatori, a reacţionat dur şi a acuzat Biroul Electoral de abuz.

Reamintim că duminică seară exit-poll-urile o dădeau câştigătoare la primăria sectorului 1 pe Clotilde Armand. Peste noapte situaţia s-a schimbat, rezultatele parţiale ale BEC de luni dimineaţă indicându-l câştigător al cursei pentru primărie pe Daniel Tudorache de la PSD.

Luni, Uniunea Salvaţi Bucureştiul a cerut renumărarea buletinelor de vot acuzând discrepanţe statistice între voturile din secţiile unde USB a avut observatori şi secţiile unde nu a avut.

"Toată ziua au lucrat colegii mei, azi, la o cerere de renumărare a voturilor din cinci-zece secţii de votare din Sectorul 1. Cred că la ora asta s-a depus — urma să se depună. Am indicat nişte discrepanţe statistice. Sperăm că Biroul Electoral al Sectorului să admită şi să renumere în câteva secţii de votare. (...) În situaţia în care se descoperă că, sistematic, cifrele nu corespund cu buletinele, se va trece la o renumărare mai mare", a declarat Nicuşor Dan.

Cererea a fost însă respinsă cu unanimitate de voturi de Biroul Electoral de Sector.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne