Traian Băsescu către românii din Israel: "Nu o ducem atât de rău pe cât ne plângem, dar am putea să o ducem mai bine"

Traian Băsescu
Traian Băsescu (GEORGES GOBET / AFP / Getty Images)
Loredana Diacu
22.01.2014

Preşedintele Traian Băsescu s-a întâlnit marţi cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Israel. "Despre România, nu o ducem atât de rău pe cât ne plângem, dar am putea să o ducem mai bine", le-a spus preşedintele, subliniind faptul că românii încearcă să fie "buni europeni". Cât despre politicienii din România, aceştia ar avea ce învăţa de la Israel:

"Încercăm să fim buni europeni. Încercăm să-i convingem pe toţi politicienii că justiţia este justiţie şi ea funcţionează şi nu se opreşte când vor unii sau când vor alţii, indiferent cât ar fi de bogaţi şi de puternici din punct de vedere politic şi dacă s-ar uita mai atent la Israel ar vedea ce înseamnă un stat solid pe picioarele lui, în care instituţiile îşi fac treaba. Mai durează până învăţăm toţi toate lucrurile acestea şi mai ales până învăţăm că politica se face dedicându-te unui ţel, unui gând, unei ţări, unui popor, nu dedicându-te unui partid sau corupţilor lui, dar le vom trece pe toate uşor, uşor", a spus şeful statului, la Tel Aviv.

În pofida problemelor, ţara noastră a rămas un stat democratic, a punctat Băsescu:

"Cert este că România a rămas un stat democratic, un stat de drept care încă nu este perfect, dar o să se perfecţioneze", a afirmat Băsescu.

De asemenea, şeful statului a reamintit că ţara noastră a avut începând cu 2011 o creştere economică: "nu mare, dar decât deloc, ca la alţii, mai bine puţin şi constant", creşterea în 2013 fiind de aproximativ 3%, informează Agerpres.

Cât despre el însuşi, şeful statului a povestit îşi va face datoria de preşedinte până în ultima zi:

"Sunt la capătul ultimului mandat, dar voi fi preşedinte până în ultima zi. Nu am obosit deloc, au fost unii care au crezut că am mai obosit în cei 10 ani", le-a spus el celor prezenţi la eveniment.

Şeful statului a destins atmosfera relatând că în 2009, la precedenta vizită în Israel, a depus un bileţel cu o dorinţă la Zidul Plângerii. "Ce m-am rugat, s-a împlinit. Şi acum am pus un bileţel, să vedeţi ce alertă va fi acasă, ce-oi fi scris, că dacă se împlineşte?", a povestit, râzând, Băsescu.
Preşedintele Băsescu a efectuat începând de duminică până marţi vizite de stat în Israel şi Teritoriile Palestiniene.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor