Vlad Voiculescu: Nu e de ajuns să rezişti, trebuie mai mult de-atât, trebuie să te implici

Nu este de ajuns să rezişti, trebuie mai multe decât atât, trebuie să acţionezi, trebuie să te implici în diverse feluri pentru a rezolva problemele din societate, a atras atenţia tehnocratul Vlad Voiculescu.
Vlad Voiculescu
Vlad Voiculescu (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Platforma România 100 înfiinţată de Dacian Cioloş este o platformă civică care îşi propune ca până în primăvara anului viitor să lucreze la un plan şi politici publice concrete care să rezolve parte din problemele pe care le are această societate, a declarat fostul ministru al Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în cadrul unui interviu acordat Epoch Times.

"Aceste propuneri pot fi preluate apoi de oricare partid politic sau, desigur, există şi posibilitatea creări unei noi sau mai multor mişcări politice, asta va fi pentru fiecare de decis şi sigur va fi şi o decizie de grup, grup la care îi invităm pe toţi să se alăture, pe toţi cei care vor să vadă nu numai politica din România făcută altfel, ci şi modul în care tratăm problemele pe care le are societatea", a precizat Vlad Voiculescu.

Potrivit fostului ministru, multe dintre soluţii nu se găsesc în politică, multe se găsesc la nivelul societăţii civile. Multe dintre probleme se pot soluţiona, sigur, cu voinţă politică, dar trebuie mai mult de atât.

"O reformă profundă a sistemului sanitar, de exemplu, nu se face doar cu politicieni, o reformă profundă se face cu oameni din sistem, cu oameni noi care vor să intre în sistemul sanitar şi să intre fie la nivelul de management din spital, fie în instituţiile publice locale, fie în instituţiile publice centrale şi care vor să facă acolo o diferenţă. O implicare mai mare din partea cetăţenilor în cadrul administraţiei publice şi desigur, pentru cine vrea, şi în cadrul politicii, este cheia unei reforme", a subliniat Vlad Voiculescu.

În opinia fostului ministru, nu este de ajuns să rezişti, trebuie mai multe decât atât, trebuie să şi acţionezi, trebuie să te implici.

"Şi implicarea poate veni în diverse feluri. Fiecare dintre noi putem mai întâi să ne facem treaba bine acolo unde suntem, fiecare dintre noi, dacă avem un interes pentru rezolvarea unei anumite probleme, mai întâi putem ridica problema şi Platforma România 100 se numeşte platformă şi pentru că acolo poţi să ridici anumite probleme pentru care să cauţi tu şi cu grupul din care faci parte, cu comunitatea tematică din care faci parte, să cauţi soluţii", a subliniat Vlad Voiculescu.

Este nevoie de ceva nou pe scena publică

"Nu există (forţe politice dornice şi capabile să implementeze soluţiile pe care le va genera Platforma România 100 - n.r.). Dacă ar fi existat cred că guvernarea tehnocrată nu ar fi avut niciun sens.

Dacă ar fi existat atunci nu ar fi avut cu siguranţă problemele din ziua de astăzi, dacă ar fi existat cu adevărat o alternativă credibilă pentru oameni la ceea ce a oferit PSD, dincolo de valoarea de adevăr a celor oferite în programul de guvernare, atunci nu cred că ne-am fi aflat în situaţia asta astăzi.

Deci cred că este nevoie de ceva nou pe scena publică din România. Cred că este nevoie de implicarea mai multor oameni şi cred că este nevoie de implicarea unor oameni care au fost departe de politică până acum, departe de administraţia publică, departe de tot ce înseamnă viaţa cetăţii."

Intră sau nu în politică?

"Cred că asta este o decizie pe care fiecare trebuie să o ia pentru sine. Întrebarea fundamentală pentru mine va fi: cum pot să aduc o schimbare în bine? Pot să o fac mai bine de la Magic Camp? Pot să o fac mai bine de la Observatorul Român de Sănătate, acolo unde activez în momentul asta? Pot să o fac mai bine din politică?

Pot să o fac mai bine dintr-o poziţie de tehnocrat? Pot să o fac mai bine din cadrul unei instituţii locale sau centrale din sectorul public? Întrebările astea trebuie să şi le pună fiecare dintre noi şi dacă răspunsul este că anumite probleme nu pot fi rezolvate decât prin implicarea politică, atunci sigur, ăsta e un sacrificiu pe care s-ar putea să merite să îl faci."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne