Ziua 115. "Cei care au iniţiat legi pentru dezincriminarea corupţiei ar trebui judecaţi pentru înaltă trădare"

Nimic nu se mai întâmplă normal în România de luni bune încoace. În loc să lucreze pentru români, cei aflaţi la putere distrug cu bună ştiinţă tot ce s-a făcut până acum, acuză protestatarii #rezist.
Protest
Protest (Alexandru Socol BSK)

Protestatarii #rezist au revenit la Guvern, pentru a 115-a seară consecutiv, pentru a cere plecarea din fruntea ţării a celor vinovaţi de adoptarea OUG 13 căci, în opinia lor, acest demers a arătat că Puterea lucrează în folosul corupţilor, nu pentru binele românilor.

Protest
Protest (Alexandru Socol BSK)

Mai mult, cei la Putere nu doar că nu şi-au asumat răspunderea pentru mutilarea Codurilor Panele ci "distrug cu bună ştiinţă" lupta anticorupţie, sistemul de sănătate, economia, învăţământul, acuză protestatarii care au scandat din nou ''Demisia!'' sub ferestrele Guvernului.

Nu în ultimul rând, cei veniţi în Piaţa Victoriei îşi exprimă îngrijorarea faţă de faptul că românii nu ies în număr mai mare în stradă având în vedere pericolul prin care trece ţara.

"De 115 zile mă văd obligată să ies în stradă şi sunt obligată numai de propria mea conştiinţă civică. Ce să spun, când văd cum statul se transformă într-unul mafiot sau mai bine zis şi mai mafiot decât până acum, nu pot rămâne impasibilă. Întotdeauna am gândit că mai rău de atât nu se poate, dar acum constat că, din păcate, chiar se poate. Acum s-a ajuns la nişte situaţii de un absurd inimaginabil pe toate planurile. Nimic nu se întâmplă normal în ţara asta în ultimele patru luni, totul este cu susul în jos şi am ajuns efectiv să înţeleg sensul vorbei că trăim în ţara lui Papură Vodă.

Protest
Protest (Alexandru Socol BSK)

Câteodată stau să mă gândesc, oare oamenii care ţin în mâini frâiele ţării, fie că sunt în Parlament, în Guvern sau prin administraţiile locale au ceva conştiinţă? Adică, cu bună ştiinţă să distrugi sistematic tot ce s-a făcut până acum de la sistemul de sănătate, la cel economic, să încerci să subjugi justiţia în interese proprii, să dezechilibrezi economia prin creşteri salariale şi majorări de pensii ştiind că asta va duce la creşterea deficitului bugetar…. Este absolut incredibil. Iar dacă mă întrebaţi, pentru mine este incredibil cum în această situaţie lumea nu reacţionează şi stă în casă în loc să ieşim în număr mare în stradă să le arătăm aleşilor îngrijorarea şi revolta nostră şi să îi facem să înţeleagă că aşa nu se mai poate!", declară o protestatară.

O altă participantă la protest aminteşte că ieşitul în stradă este, în primul rând despre principii şi susţine că, după toate cele întâmplate din iarnă până acum, ideea că cei ce deţin acum puterea sunt reformabili este o utopie.

Protest
Protest (Alexandru Socol BSK)

"Protestez în Piaţa Victoriei pentru apărarea valorilor morale şi a statului de drept, profund ameninţat prin atacurile la adresa justiţiei şi prin încercările de modificare a legislaţiei, în aşa fel încât să fie favorizat infractorul... Dacă până acum îşi mai imagina cineva că există posibilitatea unei schimbări de atitudine a clasei politice, devine clar că este o utopie şi ar trebui mers mai mult pe cale legală - cât se mai poate.

De exemplu, cred că PSD-ul ar trebui scos în afara legii, pentru că a dat dovadă că nu este un partid ci o grupare mafiotă care acţionează împotriva interesului naţional; politicienii care au iniţiat celebrele legi care dezincriminează faptele de corupţie şi abuz în serviciu ar trebui judecaţi pentru înaltă trădare; Avocatul Poporului revocat, pe motiv că numai interesele poporului nu le apără; Parlamentul ar trebui dizolvat din aceleaşi motive. Ar trebui făcut ceva şi cu CCR-ul şi CNA-ul, care favorizează grupul infracţional care ne conduce. Desigur că e mult de lucru, dar am încredere în DNA şi justiţie. Până atunci, îi veghem din stradă...", declară o altă protestatară.

Protest
Protest (Alexandru Socol BSK)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne