Autostrada Moldova-Transilvania tăiată de pe listă? Adomniţei cere explicaţii lui Ponta

Flori Mladin
22.01.2015

alte articole

Cristian Adomniţei (Epoch Times România)
Flori Mladin
22.01.2015

Cristian Adomniţei, liderul PNL Iaşi, consideră că premierul Victor Ponta trebuie să le explice moldovenilor, când vine la Iaşi la manifestările organizate cu prilejul Zilei Unirii, de ce sunt condamnaţi la sărăcie şi izolare ca urmare a hotărârii Guvernului de a nu face o autostradă între Moldova şi Transilvania.

Liderul liberal, care ocupă şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, a afirmat miercuri că ministrul Transporturilor, Ioan Rus, evită să vină la Iaşi joi - aşa cum era programat iniţial - aceasta fiind o confirmare a faptului că Guvernul PSD a abandonat proiectul autostrăzii Iaşi-Târgu Mureş, informează Mediafax.

”Ieşenii merită mai mult respect şi o explicaţie plauzibilă a motivului pentru care autostrada Moldova-Transilvania nu se regăseşte printre priorităţile Guvernului. Lipsa de răspundere este tipică pentru PSD într-un moment important pentru Iaşi şi ieşeni - sărbătorirea Unirii Principatelor Române. Îmi doresc ca domnul Victor Ponta să explice ieşenilor de ce Moldova a fost din nou izolată şi condamnată la sărăcie pentru următoarele decenii. Poate explica prim-ministrul de ce se răzbună pe această regiune, pentru că rezultatele PSD de pe 16 noiembrie nu au fost cele scontate?”, a declarat Cristian Adomniţei, în cadrul unui comunicat de presă.

Preşedintele Comitetului Judeţean a promis că în discursul pe care îl va rosti, sâmbătă, în Piaţa Unirii din Iaşi, la manifestările prilejuite de Ziua Unirii, se va referi şi la dezinteresul Guvernului faţă de Moldova.

Autostrada Moldova-Transilvania

Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iaşi, a anunţat săptămâna trecută că ministrul Transporturilor, Ioan Rus, va veni la Iaşi joi pentru a prezenta strategia pe infrastructură pentru regiunea Moldovei. Însă miercuri, primarul a anunţat că ministrul Rus nu mai vine la Iaşi datorită unor probleme de sănătate.

Nichita afirma, tot săptămâna trecută, că lucrările la autostrada Ungheni-Iaşi-Târgu Neamţ vor începe în acest an sau în 2016, pe când tronsoanele Târgu Neamţ-Ditrău şi Ditrău-Târgu Mureş vor fi iniţial drumuri expres, după care vor fi transformate în autostrăzi.

În 13 ianuarie, ministrul Transporturilor a prezentat, într-o conferinţă de presă, priorităţile de infrastructură rutieră pentru România în perioada 2015-2016, susţinând că autostrada din Iaşi va fi realizată de la Ungheni la Târgu Neamţ, iar de acolo se va continua spre Târgu Mureş cu un drum expres.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor