Băsescu: Articolul despre implicarea lui Udrea în dosarul EADS, un truc de-al lui Voiculescu

Băsescu versus Voiculescu
Băsescu versus Voiculescu (Epoch Times)

Preşedintele Traian Băsescu, a declarat vineri seară, la Realitatea TV, că apariţia în ediţia online a publicaţiei germane Huffington Post a unui articol în care se vorbea despre implicare Elenei Udrea, candidatul PMP la prezidenţiale, în dosarul EADS, este mâna lui Dan Voiculescu, vechiul său rival politic, care execută în prezent o pedeapsă de 10 ani de închisoare pentru spălare de bani.

Şeful statului a afirmat că a avut discuţii în ultimele zile cu şefii celor două servicii secrete, SRI şi SIE, privind tema EADS "cu acel free lancer care a lansat-o din Germania".

"Şi acolo a fost o operaţiune, mai ales ca e ridicol să spui că Udrea e implicată în EADS. Voiculescu avea o fiţuică pe la Bruxelles şi apare ca şi cum ar fi fost un ziar european, apăreau ştiri care erau apoi preluate de Antena 1 şi Antena 3, de Vîntu. E strecurat cât să aibă efecte în ţară. Cetăţenii nu ştiu că se pot face astfel de fiţuici în 5 exemplare, dintre care unul trimis la Bucureşti şi preluat la TV. Aceşti freelanceri sunt folosiţi şi de oameni cu bani. E un truc care se foloseşte", a precizat şeful satului.

"Trucurile astea se folosesc de multă vreme şi ele mizează că la români când spui ia uite ce a apărut în străinătate, românii imediat vai ce spune străinătatea despre politicianul asta, fără să realizeze că sunt fiţuici, nu e cazul Huffington Post", a explicat Traian Băsescu, citat de Hotnews.

Amintim că miercuri Huffington Post a publicat un articol în care se vorbea despre implicarea Elenei Udrea în megadosarul de corupţie EADS. Imediat după apariţia ştirii, Udrea a acuzat că informaţiile din articolul respectiv ar fi fost avut ca sursă serviciile secrete, pentru a fi preluate, ulterior, în presa română, "pe filiera Dan Voiculescu".

"Am constatat că, pe o filieră deja cunoscută, un articol aruncat anonim în presa din afară, preluat pe site-uri cvasicunoscute, dar având afiliere puternică pe zona lui Dan Voiculescu anunţă fără nicio logică că în dosarul EADS ar fi amestecată Elena Udrea. Toată presa a preluat pe nemestecate şi fără argumente acuzaţia de pe site-urile din Germania şi toată ziua am auzit încă un atac la adresa Elenei Udrea", a explicat candidatul PMP la prezidenţiale.

Preşedintele Traian Băsescu a avut atunci o poziţie similară: "După ce am vorbit de EADS public şi după ce a vorbit şi Elena Udrea, un domn cu nume românesc în Germania a pus pe blogul lui un articol în care înşiră premieri, şefi de stat, Schroeder, şi pac şi Elena Udrea. Ea nu a avut niciodată în atribuţii securizarea frontierei. Dl Hurezeanu a fost un promotor al informaţiei, a servit-o imediat. A fost luată acea frază şi incriminată Elena Udrea cu mânie proletară".