Clubul FC Argeş sărbătoreşte 67 de ani de existenţă

După o pauză de 11 ani, gruparea piteşteană a reuşit să promoveze din nou în Liga I, o dublă sărbătoare pentru fanii 'alb-violeţi' după ce, joi, aceasta a împlinit 67 de ani de existenţă.
Clubul FC Argeş împlineşte 67 de ani de existenţă.
Clubul FC Argeş împlineşte 67 de ani de existenţă. (FC Argeş/facebook)

Clubul de fotbal FC Argeş, fondat în anul 1953 sub numele de Dinamo Piteşti, împlineşte astăzi 67 de ani existenţă.

O dublă sărbătoare pentru formaţia pregătită în acest moment de Ionuţ Badea, care au reuşit cu câteva zile în urmă să promoveze în Liga I după o pauză de 11 ani.

Echipa fanion al judeţului se mândreşte de asemenea cu două titluri de campioană obţinute în anii 1972 şi 1979, ambele sub conducerea tehnică a regretatului Florin Halagian.

De-a lungul timpului acest club a reuşit să dea valoare fotbalului românesc prin jucătorii consacraţi care s-au născut la acest club: Nicolae Dobrin, considerat de foarte mulţi cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor, Adrian Mutu, Jean Barbu, Nicolae Dică, Bebe Barbu, Ilie Bărbulescu, Constantin Cârstea, Sebastian Iovănescu etc.

Totodată, FC Argeş este singura echipă din fotbalul românesc care a reuşit să învingă pe Real Madrid când acesta era condus de Santiago Bernabeu, cel mai cunoscut preşedinte din istoria grupării madrilene.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport