Cursa pentru Primăria Sectorului 1. Tudorache „Diamante” s-a asociat cu o rudă a moştenitorului lui Omar Hayssam

Daniel Tudorache (Florin Chirila/Epoch Times)
Ana Ion
05.05.2024

Deputatul PSD Daniel Tudorache, politician care candidează la primăria Sectorului 1, deşi e trimis în judecată pentru trafic de influenţă şi spălare a banilor, anunţă că pe lista sa de consilieri pentru Sectorul 1 se află şi Oday Yassin, prezentat drept un „tânăr antreprenor de succes”.

Potrivit Aktual24.ro, Yassin este însă o rudă a lui Mohamad Yassin, sirianul care a preluat o bună parte din afacerile teroristului Omar Hayssam.

„Le mulţumesc tuturor celor care mă susţin în bătălia cu hidra rezist! Astăzi am transmis presei un comunicat prin care le mulţumesc membrilor Partidului România Puternică, partid care mă susţine şi pe lista căruia se regăsesc consilierii din echipa mea, pentru care garantez”, a anunţat Tudorache.

Yassin apare pe lista lui Tudorache, fiind prezentat drept preşedintele organizaţiei din Sectorul 1 a Partidului România Puternică şi „muşchetar”.

Cine este "muşchetarul" Yassin.

Oday Yassin este fiul medicului sirian Mohamad Yassin, care a deţinut până în 2016 o firmă de imobiliare împreună cu magnatul turismului, libanezul Mohammad Murad, patronul lanţurilor de hoteluri Phoenicia.

Trimis în judecată pentru trafic de influenţă, sirianul Yassin, despre care Traian Băsescu declara că este “beneficiarul cinstit al averii lui Omar Hayssam”, a decis să iasă din firma de imobiliare. Acelaşi lucru l-a făcut şi libanezul Murad, compania ajungând pe numele unei rude a lui Yassin.

Pe 21 decembrie 2016, asociaţii Mohamad Yassin, care deţinea 30% din părţile sociale ale companiei, şi Mohammad Murad, deţinător al unui pachet de 70% din acţiuni, au decis să cesioneze toate părţile sociale către o rudă a lui Mohamad Yassin, pe nume Oday Yassin, născut în data de 12 noiembrie 1994. Faptul că Oday este rudă cu Mohamad Yassin reiese din faptul că amândoi au domiciliul declarat la aceeaşi adresă, unde funcţionează şi societatea comercială Imobiliar International Concept SRL. Tot atunci, Mohamad Yassin a renunţat şi la mandatul de administrator al societăţii, în favoarea aceluiaşi Oday Yassin.

Conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului (ONRC), SC Imobiliar International Concept SRL a fost înfiinţată în data de 14 august 2006, de către Mohamad Yassin şi Mohammad Murad, cu aceeaşi pondere a beneficiilor şi pierderilor de la momentul cesiunii acţiunilor către Oday Yassin, a scris Jurnalul în 2017.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor