Discuţii USR-PNL. Scenariul unui guvern condus de un tehnocrat, departe de a fi realizabil

Cu scenariul unui premier tehnocrat devenit o iluzie, Nicuşor Dan reconfirmă că USR nu va face alianţe cu alte partide în Parlament, ci va colabora strict pe proiecte, votând ce este bun şi încercând să găsească susţinere pentru propriile iniţiative.
Nicusor Dan(USR),
Nicusor Dan(USR), (Florin Chirila/Epoch Times)

Liderul Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, a confirmat vineri că, după consultările de la Cotroceni a avut discuţii informale cu preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, pe tema unei coaliţii care să susţină un guvern de dreapta, relatează Agerpres.

Întrebat dacă partidul său este de acord ca, împreună cu PNL, să încerce formarea unei majorităţi care să dea viitorul guvern, Nicuşor Dan a spus că USR îşi păstrează poziţia însă scenariul unui guvern susţinut politic de o coaliţie de dreapta şi condus de un premier tehnocrat pare departe de a fi realizabil.

"Noi rămânem la poziţia pe care am avut-o în toată campania electorală, anume că cea mai bună soluţie pentru România ar fi un guvern condus de un tehnocrat, care să aibă susţinerea politică a unor partide (coaliţie de partide — n.r.) din care să nu facă parte PSD, Dacian Cioloş — o variantă foarte bună. Din păcate, această soluţie pare departe de a fi realizată. Exista varianta susţinerii unui prim-ministru tehnocrat în Parlament, noi am spus că Dacian Cioloş ar fi o variantă, însă asta e departe de realitate azi şi nu are rost să discutăm. În momentul în care, dacă vreodată se va ajunge spre această soluţie, vom negocia", a precizat liderul USR.

Întrebat dacă USR ar mai putea purta discuţii până la momentul următoarei runde de consultări convocate de Iohannis, Nicuşor Dan a răspuns: "Dacă domniile lor vor considera de cuviinţă, da, după cum, dacă alte partide vor să discute cu noi, fără îndoială, dar poziţia noastră e cea pe care am precizat-o".

La întrebarea dacă USR va susţine o colaborare în plan parlamentar a forţelor de dreapta, Nicuşor Dan a reafirmat că partidul pe care îl conduce nu face alianţe cu nimeni dar va colabora, punctual, pe proiecte va colabora cu toată lumea, cu toate partidele din Parlament câtă vreme acele proiecte sunt bune.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne