Două explozii din Damasc au ucis cel puţin 34 de persoane

Epoch Times România
29.11.2012

Miercuri, două maşini capcană au devastat o suburbie a capitalei Siriei populată în mare parte de creştini şi druzi, omorând cel puţin 34 de persoane, potrivit unui raport VOA.

Televiziunea siriană de stat a arătat pompieri care stropeau cu apă resturile arzânde ale mai multor vehicule şi clădiri din apropiere, după explozia a două maşini capcană în piaţa principală din Jaramana, la periferia Damascului.

Un martor a declarat că exploziile neidentificate s-au întâmplat succesiv. El a spus că o maşină plină cu explozibili a explodat înaintea celei de-a doua explozii, care a avut loc lângă o şcoală.

Mass-media de stat a dat vina pe "terorişti", termenul folosit de guvern pentru forţele de opoziţie. Dar mai multe persoane importante din opoziţie au declarat că guvernul a fost în spatele atacurilor.

Clipul video postat pe internet şi difuzat pe canalele de televiziune pan-arabe au arătat fum deasupra oraşului Homs, după ceea ce s-a spus că ar fi atacurile unor avioane guvernamentale de război.

Rapoartele de televiziune de stat au declarat că forţele guvernamentale "au distrus ascunzătorile teroriştilor armaţi" din două districte din Homs.

Grupurile de opoziţie au postat şi ele un clip video pe Internet, susţinând că au doborât un avion de război şi au capturat piloţii în provincia de nord Alep. Clipul prezenta medici rebeli care păreau să trateze piloţii.

Videoclipul nu poate fi verificat independent. Rebelii au fost criticaţi de Occident pentru executarea unor prizonieri de stat în ultimele luni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor