Duane Butcher, despre acuzaţiile lui Rogozin: Este încurajator că sancţiunile au un impact

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher
Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher (U.S. Embassy Bucharest)

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Duane Butcher, a declarat miercuri, pentru Mediafax, că este încurajator pentru Statele Unite să vadă că sancţiunile impuse Rusiei au un impact, făcând referire la faptul că autorităţile române nu i-au permis vicepremierului rus Dmitri Rogozin să tranziteze spaţiul aerian românesc.

Sâmbătă, avionul cu care vicepremierul rus Dmitri Rogozin se întorcea la Moscova, după o vizită la Tiraspol, a fost forţat să aterizeze de urgenţă în Moldova după ce a fost interceptat de avioane de vânătoare ale Ucrainei pentru că nu avea permis de zbor pe teritoriul Ucrainei. Dar, dacă la venirea sa la Tiraspol, Rogozin a ajuns în Transnistria zburând pe deasupra României, la plecare, avionul său nu a mai avut permisiunea să survoleze spaţiul aerian al ţării noastre.

"La solicitarea Statelor Unite, România şi-a închis spaţiul aerian pentru avionul meu. Ucraina nu-mi permite să trec. Data viitoare voi zbura la bordul unui (bombardier strategic de tip) Tu-160", a declarat Rogozin într-un mesaj postat sâmbătă pe contul său de Twitter.

Şeful Ambasadei SUA la Bucureşti a catalogat drept "încurajator" pentru SUA faptul că sancţiunile au efect: "Este încurajator să vedem că sancţiunile înseamnă ceva. Reprezentând o ţară care a impus sancţiuni Rusiei, pot spune că este încurajator că sancţiunile au un impact".

Întrebat dacă există consultări cu autorităţile române referitoare la sancţiunile impuse Kremlinului, Duane Butcher a replicat: "Avem consultări foarte strânse cu autorităţile române cu privire la toate aspectele modului de a răspunde crizei din Ucraina şi puteţi observa că tindem să avem aceeaşi perspectivă asupra situaţiei generale".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne