Elena Udrea şi-a lansat oficial candidatura, printr-un marş de protest împotriva proastei guvernării

Marş de protest al susţinătorilor PMP împotriva proastei guvernării
Marş de protest al susţinătorilor PMP împotriva proastei guvernării (facebook.com)

Însoţită de mii de susţinători PMP, Elena Udrea îşi lansează oficial candidatura la alegerile prezidenţiale din noiembrie, printr-un marş de protest împotriva proastei guvernării.

Încă de joi, Udrea a anunţat că a decis să renunţe la lansarea programată duminică la Sala Palatului pentru a face ceva fără costuri mari, modern şi energic. Aceasta a făcut referire la evenimentul grandios organizat de Victor Ponta pe stadion în care s-au cheltuit, potrivit presei, peste 2 milioane de euro.

"A promis 1 milion de locuri de muncă, dar a "reuşit” în schimb să lase 80.000 de români şomeri. Guvernul Ponta a demonstrat că este corupt şi incompetent, ducând România în recesiune economică şi în pragul unei noi crize. Dacă vă doriţi o Românie frumoasă, vă aştept duminică, ora 11.00, în scuarul Sălii Palatului, pentru a participa la Marşul împotriva proastei guvernări şi pentru locuri de muncă! De aici pornim spre Piaţa Victoriei, acolo unde îi vom aminti lui Ponta că sfârşitul guvernării sale este aproape: i-au mai rămas două luni", a declarat Elena Udrea.

Potrivit organizatorilor, la eveniment au fost convocate 10.000 de persoane. În Piaţa Victoriei s-a instalat deja scena pentru discursul liderei PMP, ecranul etc, iar traficul este mult îngreunat şi dirijat de poliţişti.

"Vine noiembrie, Ponta pleacă acasă. În noiembrie, acest an, avem de ales între drumul înainte, continuarea luptei pentru independenţa justiţiei, înseamnă continuarea efortului pentru a avea instituţii depolitizate şi funcţionale, avem de continuat reforma în educaţia. Victor Ponta îşi face ziua lui cu zeci de mii de euro, dar copii nu au abecedare în clasa I şi clasa II-a. Auziţi, toţi copii au tablete şi stau pe internet. Cred că asta este experienţa dânsului, statul pe internet. Ponta este fratele dictatorului nord-coreean. Este urmaşul lui Năstase şi Iliescu. Este un om căruia îi comandă baronii. Doamne-fereşte cu Ponta preşedinte din noiembrie", a declarat Elena Udrea, în faţa susţinătorilor săi.

Potrivit Agerpres, simpatizanţii PMP scandează "Ponta pentru noi este Ceauşescu doi", afişând totodată pancarte cu mesaje precum "Ponta fură şi minte, Udrea preşedinte", "Ponta e în misiune, ţara e în recesiune" şi "Ponta — PSD, şomaj şi sărăcie pentru întreaga Românie".

Amintim că Piaţa Victoriei a găzduit ieri şi mitingul ACL de lansare a candidaturii lui Klaus Iohannis. Evenimentul a strâns în jur de 30.000 de participanţi.