Papahagi: Îmi pare sincer rău de Iohannis. Pare nesprijinit sau chiar sabotat din interior

Congresul Partidului Mişcarea Populară, 7 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine, Adrian Papahagi
Congresul Partidului Mişcarea Populară, 7 iunie 2014, Palatul Parlamentului. În imagine, Adrian Papahagi (Epoch Times România)

Adrian Papahagi, unul dintre membrii fondatori ai PMP, care ulterior şi-a dat demisia din partid, a declarat sâmbătă că îi pare sincer rău de candidatul ACL, Klaus Iohannis, care pare nesprijinit sau chiar sabotat din interior, sugerând că unii dintre "susţinătorii" acestuia au interes să câştige alegerile Victor Ponta, pentru că au probleme cu justiţia şi ştiu că acesta din urmă va "castra" DNA.

"Îmi pare sincer rău de Iohannis. Pare nesprijinit sau chiar sabotat din interior. Sunt convins că mulţi dintre cei care azi erau pe scenă în jurul lui, începând cu Vosganian şi terminând cu Ioan Oltean, ar fi încântaţi ca Ponta să câştige şi să castreze DNA. Ar avea mult mai mult de câştigat personal din victoria decât din înfrângerea PSD", a remarcat acesta, făcând referire la evenimentul de lansare a candidaturii lui Iohannis care a avut loc în cadrul unui miting organizat de ACL în faţa Guvernului.

De asemenea, Papahagi a evidenţiat faptul că "purtătorii de speranţă" în PDL (că în PNL nu e nimeni în afară de Iohannis), adică Mihai Răzvan Ungureanu şi Cătălin Predoiu, au fost "anexaţi şi neutralizaţi", pur şi simplu au trecut în rândul 3. Acesta susţine că a păţit acelaşi lucru când a fost în PMP.

"Restul e un circ jenant, de la candidatura lui Udrea, până la perdelele de fum Tăriceanu-Meleşcanu. Singura care joacă pe bune e Macovei, cu resursele limitate ale unui independent, sprijinită de voluntari şi suporteri neplătiţi şi neîncolonaţi în autocare. Şansa normalităţii în România e firavă şi poartă numele Macovei. Este şansa pe care ne-o acordăm singuri, fiecare după cum îl ajută discernământul", a mai declarat Papahagi.