Elevii români au câştigat 4 medalii la Olimpiada Internaţională de Informatică

Lotul olimpic al României şi-a adjudecat patru premii (trei medalii de argint şi o medalie de bronz) la a XXVIII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, desfăşurată la Kazan (Rusia), în perioada 12 – 19 august.
Elevii români medaliaţi la Olimpiada Internaţională de Informatică (Kazan, Rusia, 2016) şi profesorii lor.
Elevii români medaliaţi la Olimpiada Internaţională de Informatică (Kazan, Rusia, 2016) şi profesorii lor. (edu.ro)

Medaliile de argint au fost obţinute de Andrei Popa (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui), laureat cu „bronz” în 2015, Costin Andrei Oncescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, jud. Argeş) şi Andrei Costin Constantinescu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti). Radu Alexandru Munteanu, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti, a intrat în posesia unei medalii de bronz.

În urma acestui rezultat, România îşi consolidează poziţia a patra în clasamentul pe medalii all times, cu un palmares de 99 de medalii: 28 de aur, 45 de argint şi 26 de bronz.

Ediţia din acest an a Olimpiadei Internaţionale de Informatică a reunit 308 concurenţi din 80 de ţări.

La ediţia de anul trecut a Olimpiadei Internaţionale de Informatică, ce a avut loc în Kazahstan, elevii români au obţinut o medalie de aur, două de argint şi una de bronz şi au ocupat locul 10, din 84 de ţări participante, păstrând poziţia a şasea în clasamentul pe medalii din toate timpurile.