Emil Boc forţează excluderea din PDL: "O susţin pe Elena Udrea în această campanie"

Emil Boc
Emil Boc (Epoch Times România)

Fostul premier Emil Boc, cândva unul dintre stâlpii PDL, a ales sâmbătă să fie alături de Elena Udrea, la Sinaia, în loc să participe la lansarea candidaturii lui Klaus Iohannis, prezidenţiabilul alianţei PDL-PNL.

Conform Mediafax, Boc a declarat pentru presă că o susţine pe Elena Udrea în campanie şi nu poate fi "în altă parte.”

"Sunt consecvent cu ceea ce am declarat pentru această campanie prezidenţială, şi anume o susţin pe Elena Udrea în această campanie şi dacă o susţin pe ea nu pot fi în altă parte”, a declarat Boc, întrebat de jurnalişti de ce nu a luat parte la lansarea candidaturii lui Iohannis, la Bucureşti.

Boc s-a mai declarat convins că, dintre toţi candidaţii la preşedinţie, Elena Udrea "a demonstrat" că poate face din crearea de locuri de muncă şi din investiţii "adevărata politică a statului român".

Totodată, la întrebarea jurnaliştilor dacă va rămâne în PDL sau va pleca din partid, având în vedere OUG 55/2014 (ordonanţa care permite aleşilor locali să migreze din partid fără să-şi piardă mandatul), Emil Boc, primar PDL de Cluj, a răspuns "că nu se va lăsa folosit drept argument de PSD".

"Am spus că nu voi lăsa PSD să mă folosească drept argument pentru a justifica ordonanţa nedemocratică pe care au dat-o", a replicat Boc.

În ceea ce priveşte o eventuală excludere din PDL, fostul preşedinte al acestei formaţiuni politice a declarat că acest lucru este treaba colegilor din partid, nu a sa. La întrebarea dacă se va înscrie în Partidul Mişcarea Populară, în situaţia în care ar fi exclus din PDL, Boc s-a eschivat de la un răspuns tranşant: "Viaţa merge înainte şi drumurile noastre evident că nu se opresc aici".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne