Geoană insistă: Sunt gata să preiau ştafeta de la Cotroceni

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)

După ce cu o zi în urmă declara că este „mai pregătit ca niciodată” să candideze, să câştige şi să conducă România, senatorul PSD Mircea Geoană a reiterat vineri, în cadrul unui comunicat de presă, faptul că ţara are nevoie de un candidat la prezidenţiale care să provină din interiorul PSD, iar în cazul în care premierul Victor Ponta decide să rămână în funcţie el s-a declarat gata să preia ştafeta către Cotroceni.

"Domnul Tăriceanu a dovedit că este un politician serios care îşi respectă angajamentele asumate în faţa electoratului şi, ca urmare, beneficiază de o încredere ridicată în rândul românilor. Cu toate acestea, nu cred în varianta susţinerii candidaturii sale la preşedinţia României de către PSD. Dat fiind că suntem cea mai mare formaţiune politică a României şi că suntem pe primul loc în opţiunile de vot ale electoratului, ne revine responsabilitatea de a îndeplini dorinţa clară a românilor ca regimul Băsescu să devină istorie. Aşadar, trebuie să ne asigurăm că la Cotroceni nu va ajunge un candidat al aşa-zisei Drepte, fiindcă nu ar fi altceva decât o continuare deghizată a regimului Băsescu. În acest scop însă avem nevoie de un prezidenţiabil care să fie capabil să capitalizeze întregul bazin electoral al stângii. Un astfel de candidat nu poate proveni decât din interiorul PSD", a declarat Mircea Geoană.

Senatorul PSD, care a pierdut prezidenţialele în faţa lui Traian Băsescu în 2009, susţine că dacă Victor Ponta va decide să rămână în funcţie, el este pregătit să candideze din partea PSD, subliniind că a dovedit deja că este capabil să învingă.

"Pe ea (listă - n.r.) se regăsesc doar două nume - al lui Victor Ponta şi al meu. Suntem singurii candidaţi din PSD cu bagaj suficient de încredere şi notorietate pentru a intra cu prima şansă într-o asemenea competiţie. Legitimitatea lui Victor Ponta pentru candidatura la prezidenţiale decurge din performanţele obţinute de către cabinetele conduse. Dacă Victor Ponta va decide să rămână premier, atunci eu sunt gata să preiau ştafeta către Cotroceni. Am dovedit deja în 2009 că sunt capabil să câştig aceasta competiţie în România şi numai voturile controversate ale diasporei m-au împiedicat să devin preşedinte", a concluzionat Mircea Geoană.

Preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea i-a tăiat avântul lui Geoană precizând că senatorul nu se află pe nicio listă de candidaţi a partidului pentru prezidenţiale, în primul rând pentru că PSD nu întocmeşte astfel de liste. Acesta a explicat că PSD va stabili candidatul la prezidenţiale în câteva săptămâni, iar congresul din toamnă îl va valida.

"Nu e vorba de câteva zile. Probabil, nu ştiu, câteva săptămâni, pentru că eu nu cred că putem lăsa să treacă vara până să stabilim în PSD pe cine susţinem. Organizaţiile noastre au nevoie de un reper pentru alegerile prezidenţiale, pentru că altfel se uită la alţi colegi care se auto trec pe tot felul de liste şi nu aş vrea să apară confuzie în partid", a afirmat Dragnea.

La rândul său, preşedintele partidului, Victor Ponta, a precizat, referitor la candidatura lui Geoană, că "mesajele din partid nu sunt foarte încurajatoare sau de un entuziasm deosebit".