Iohannis, mesaj către sindicate: "Cei care v-au dat cu o mână înainte de alegeri, v-au luat înapoi cu două!"

Pe fundalul numeroaselor proteste ce au avut loc în ultima perioadă, Iohannis le-a transmis reprezentanţilor Blocului Naţional Sindical că, în această perioadă, în procesul de negociere să cântărească foarte bine pe cine au în faţă şi să dea dovadă de responsabilitate deplină.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Iohannis a lansat, un apel la responsabilitate către participanţii la Congresul Blocului Naţional Sindical şi le-a reamintit că cei care le-au dat cu o mână înainte de alegeri, le-au luat înapoi cu două, la puţină vreme după ce au venit la putere.

Mesajul preşedintelui a fost trimis în contextul în care în ultima perioadă au avut loc numeroase greve şi proteste ale unor categorii diferite de bugetari iar în ultima perioadă, pe fundalul apropierii alegerilor, parlamentarii au votat pe bandă rulantă majorări salariale cu un impact bugetar de 9 miliarde de lei.

"Ne-am întâlnit prima dată la câteva luni după ce am preluat mandatul de Preşedinte şi am spus atunci că îmi doresc un dialog real, nu unul mimat ori formal, cu actorii din zona dialogului social. Ca mediator între stat şi societate, ştiu că fără un astfel de dialog onest şi responsabil este greu de crezut că problemele cu care se confruntă sectorul economic, administraţia publică, sistemul sanitar sau cel de educaţie vor putea fi surmontate.

Mă aştept însă de la toţi actorii sociali la responsabilitate. Veţi reuşi să oferiţi sentimentul fundamental al siguranţei celor pe care îi reprezentaţi şi să le îmbunătăţiţi considerabil viaţa doar dacă mobilizarea colectivă în perioadele de negociere pe probleme profesionale, economice şi sociale nu se va face în detrimentul securităţii sociale a altora. Ştiţi foarte bine că, de cele mai multe ori, cei care v-au dat cu o mână înainte de alegeri, v-au luat înapoi cu două, la puţină vreme după ce au venit la putere.

De aceea, cunoscând capacitatea formidabilă pe care o aveţi de a lupta pentru a obţine termeni şi condiţii mai bune pentru angajaţi, vă îndemn ca in procesul de negociere să cântăriţi foarte bine pe cine aveţi în faţă în această perioadă şi să dovediţi responsabilitate deplină.", a transmis preşedintele.

Reamintim că nu mai demult de ieri, cadrele medicale afiliate SANITAS au declarat grevă generală, cerând rezolvarea "inechităţilor" salariale. În urma acestei greve pe care ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a considerat-o ca fiind declanşată în "acord cu PSD", deputaţii din comisia de specialitate au votat amendamente vizând creşterea veniturilor unor categorii de bugetari, cadrele medicale fiind în fruntea listei. Amendamentele au fost adoptate în pofida faptului că ministrul Muncii a avertizat că acesta vor avea un impact bugetar de 3-4 miliarde de lei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne