Lăzăroiu, despre cum trebuie privită declaraţia lui Joe Biden cu „Mr. President” Ponta

Joe Biden şi Victor Ponta la Palatul Victoria
Joe Biden şi Victor Ponta la Palatul Victoria (Epoch Times România)

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a comentat miercuri declaraţia făcută de vicepremierului american Joe Biden, la Palatul Victoria, în care i s-a adresat premierului Victor Ponta cu apelativul "Mr. President".

"Domnule preşedinte, mulţumesc pentru angajamentul dumneavoastră de a întări relaţiile noastre, pentru munca dumneavoastră pentru a face viitorul nostru şi mai bun. Dumnezeu să binecuvânteze poporul român, Dumnezeu să binecuvânteze America şi Dumnezeu trebuie să protejeze trupele noastre, române şi americane din Afganistan. Vă mulţumesc foarte mult domnule prim-ministru", i-a transmis Joe Biden premierului Ponta la finalul vizitei sale.

În transcrierea declaraţiei acestuia, Casa Albă a adăugat după apelativul "Mr. President" cuvântul "[sic]", cuvânt care este de obicei folosit ca indicaţie pentru ca cititorii să ştie că o greşeală dintr-un text reprodus aparţine originalului, adică autorului respectiv, şi nu comentatorului.

"Astăzi, Joe Biden a făcut o greşeală şi a spus "preşedinte" în loc de "prim-ministru", adresându-i-se lui Ponta. Presa prietenă exultă, PSD tresaltă de fericire (bine, nu chiar toţi, că Biden a vorbit prea mult despre justiţie, iar Duicu&co. suspectează că Ponta îi va lăsa de izbelişte după ce se vede cu sacii în căruţă): "Mesajul e clar. Americanii îl vor pe Ponta", a declarat Sebastian Lăzăroiu.

Acesta a amintit de un incident petrecut în iulie 2004, când premierul PSD Adrian Năstase se întâlnea cu George W. Bush. Cum la sfârşitul anului urmau alegeri prezidenţiale pentru amândoi, iar un jurnalist l-a întrebat pe Bush care crede că va fi rezultatul în ceea ce-i priveşte. Replica lui Bush a fost următoarea: "Păi, o să vă răspund aşa: eu voi câştiga. Şi premierul (Năstase) mi-a spus că (şi) el va câştiga".

"Îmi amintesc vara lui 2004. Bush Jr. urma sa candideze la prezidenţiale şi se întâlnea la Casa Albă cu premierul de atunci, Adrian Năstase. Iată o relatare: "Preşedintele Bush a declarat asistenţei că, în calitatea sa de om politic, spune că va câştiga alegerile prezidenţiale din această toamnă, iar premierul român (Adrian Năstase, n.n.) i-a spus şi el "că e convins că va câştiga alegerile prezidenţiale" (iulie 2004). Mesajul a fost primit şi atunci cu acelaşi entuziasm de PSD. Presa subordonată lui Năstase (adică aproape tot ce mişca în media) avea aceeaşi interpretare ca şi azi: "E clar! Americanii i-au pus mâna în cap lui Năstase. El e viitorul preşedinte al României", a amintit Sebastian Lăzăroiu.

Fostul consilier prezidenţial le-a amintit celor care "se bucură înainte de vreme" că Adrian Năstase este azi în închisoare şi "din 2004 până azi n-a fost nici măcar o zi preşedinte al ţării".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne