Mâna lungă a lui Ponta ajunge la Iaşi. Transferul lui Cătălin Ivan la PSD Dobrovăţ invalidat

Cătălin Ivan
Cătălin Ivan (Epoch Times România)

Scăpat in extremis de o excludere din PSD printr-un transfer "fulger" de la organizaţia PSD sector 1 Bucureşti la PSD Dobrovăţ (Iaşi), europarlamentarul Cătălin Ivan, cel care vrea să candideze la şefia partidului, a fost ajuns de mâna lungă a lui Victor Ponta şi în cealaltă parte a ţării.

Membrii BPJ al PSD Iaşi au invalidat, sâmbătă, transferul lui Ivan de la PSD sector 1 la organizaţia din comuna Dobrovăţ, judeţul Iaşi, a partidului, pe motiv că nu s-ar fi respectat prevederile înscrise în statutul PSD, au declarat surse din PSD pentru Mediafax. Europarlamentarului i se reproşează că s-a transferat la organizaţia din comuna ieşeană "pe relaţii" nu în baza unei cereri de transfer, cum prevede statutul.

"Cătălin Ivan s-a dus la prietenul său Cătălin Martinuş, şeful de la Dobrovaţ, dar şi primar al comunei şi i-a spus "Vin la tine". Trebuia să ne anunţe şi pe noi la judeţ, că nu e un membru oarecare", a declarat pentru Mediafax un reprezentant al conducerii PSD Iaşi.

"Noi, cei din PSD Iaşi, suntem prinşi în acest scandal fără voia noastră", a precizat un alt membru din conducerea PSD Iaşi în timp.

Potrivit surselor citate de Mediafax, Biroul Politic Judeţean (BPJ) Iaşi va înştiinţa Biroul Permanent Naţional al partidului despre decizia luată, iar conducerea partidului se va pronunţă, luni, asupra modului în care s-a făcut transferul lui Cătălin Ivan de la sectorul 1 la PSD Dobravăţ.

Situaţia lui Cătălin Ivan

"Este pentru prima dată în istoria PSD când o organizaţie judeţeană discută un transfer al unui membru şi nu este de acord", declara, la rândul său Ivan, care va susţine în cursul zilei de astăzi o conferinţă de presă la Dobrovăţ.

Cătălin Ivan a precizat că va oferi detalii suplimentare în acest caz duminică, în cadrul unei conferinţe de presă pe care o va susţine la Dobrovăţ, alături de şeful PSD din localitate, Cătălin Martinuş, primar al comunei.

Reamintim că Ivan a fost suspendat în această săptămână, pentru 12 luni, din PSD sector 1, el susţinând că decizia este nestatutară, întrucât între timp s-a transferat la organizată PSD din Dobrovaţ, judeţul Iaşi.

"În conferinţa organizaţiei PSD Sector 1 s-a decis ca nu pot fi sancţionat din moment ce nu mai sunt membru şi s-a luat act de transferul meu în organizaţia PSD Dobrovăţ. Pe scurt, încercarea de a mă suspendă sau exclude a dat greş, de data asta. Sunt convins că vor mai fi astfel de încercări până la Congres. Nu mă întrebaţi de ce este aşa de importantă blocarea candidaturii mele, pentru că nu ştiu să va răspund", declara la momentul respectiv Cătălin Ivan, principal competitor al lui Victor Ponta la şefia partidului (desigur, dacă nu va fi exclus până la Congres).

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.