Nicuşor Dan: Vrem să promovăm ideea politicianului care luptă pentru comunitate, nu pentru el însuşi

USR îşi propune stoparea jafului din bani publici, astfel încât să nu mai avem parcuri în sate în loc de toalete în şcoală.
Nicusor Dan
Nicusor Dan (Florin Chirila/Epoch Times)

La nivel de Parlament, USR îşi propune să schime calitatea omului politic şi modul în care se raportează la cetăţeni, a declarat liderul formaţiunii, Nicuşor Dan, într-un interviu publicat vineri de Agerpres. În ceea ce priveşte administraţia publică, Uniunea Salvaţi Bucureştiul vrea transparenţă totală, eficienţă şi simplificarea interacţiunii om-aparat de stat, a mai adăugat politicianul.

"La nivel de Parlament avem trei lucruri esenţiale la care ţinem. Unu: vrem să schimbăm calitatea omului politic şi modul în care el se raportează la cetăţean — şi o să vedeţi că o să avem toate acele întâlniri obligatorii pe care legea le prevede pentru parlamentari. O să vedeţi că o să le facem săptămânal, aşa cum spune legea.

Pe de altă parte, vrem să aducem în cadrul Parlamentului, în sfârşit, oameni care au ceva de spus, din societate. Să îşi spună cuvântul în Parlament. Deci, o să avem dezbateri pe lângă fiecare din comisiile din Parlament cu actorii reprezentativi din societate, pentru că ei, împreună, au mult mai multă experienţă decât 400 de oameni care sunt "închişi" în Parlament. Evident, vom vota tot timpul împotriva imunităţii extinse, vom vota împotriva pensiilor speciale. Pe scurt, vrem să promovăm ideea politicianului care cu adevărat luptă pentru comunitate şi nu pentru el însuşi", a declarat Nicuşor Dan.

Liderul USR a mai precizat că formaţiunea sa e foarte preocupată de aparatul administrativ, de administraţia publică din România şi îşi propune să oprească jaful din bani publici:

"Vrem să stopăm jaful din bani publici, vrem un sistem electronic care să urmărească în mod sistematic tot ce înseamnă achiziţie publică şi să detecteze în mod automat fraudele din achiziţiile publice, ceea ce SEAP nu face în momentul acesta. Vrem să scoatem alocarea discreţionară a fondurilor de către Ministerul Dezvoltării şi să facem concursuri de proiecte pe criterii, aşa cum se alocă banii europeni. Pe scurt, să nu mai avem parcuri în sate în loc de toalete în şcoală", a afirmat Dan.

"Ne interesează foarte tare să eficientizăm administraţia publică, să avem o transparenţă totală şi, în plus, o interacţiune a cetăţeanului cu autoritatea, foarte simplă, să nu mai punem cetăţeanul să alerge dintr-o unitate administrativă în alta.

În fine, pentru ca tot ce înseamnă educaţie, sănătate şi nevoile bugetului să aibă un fundament, vrem să ne ducem către un mediu economic cu adevărat concurenţial, incluzând aici şi licitaţiile, şi eliminarea presiunilor locale care se fac în multe locuri, controalele abuzive care se fac tot la iniţiativa factorului politic şi încurajarea acelor industrii de top — câteva, evident — în care România are un avantaj competitiv, fie că e vorba de IT, fie că e vorba de zona farmaceutică, fie că e vorba de nanotehnologii, astfel încât pe piaţa globală să fim un actor important în anumite zone şi să reuşim să ţinem în România oameni de valoare şi, evident, prin aceste industrii de top să încurajăm industriile pe care ele se bazează", a mai precizat liderul USR, în interviul care poate fi citit integral aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne