"Nu vrem genocid în România" - Protest al persoanelor cu dizabilităţi

Nemulţumite de nerespectarea legislaţiei în vigoare privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, mai multe persoane cu dizabilităţi vor protesta sâmbătă în Piaţa Victoriei.
(YURI CORTEZ / AFP / Getty Images)

Sâmbătă, 3 decembrie, de Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi, reprezentanţi ai Sindicatelor Asistenţilor Personali, furnizori de servicii destinate persoanelor cu dizabilităţi, vor protesta în Piaţa Victoriei, între orele 12 şi 14 pe trotuarul din faţa Muzeului Antipa, relatează Agerpres.

Scopul adunării publice, organizată de Asociaţia Distroficilor Muscular din România, îl constituie manifestarea protestului în legătură cu nerespectarea legislaţiei în vigoare privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi, nerespectarea Convenţiei ONU şi gradul ridicat de sărăcie în rândul acestor persoane.

"Am ales data de 3 decembrie, pentru că este Ziua Internaţională a Persoanelor cu Dizabilităţi. Ne punem sănătatea în pericol prin expunerea la frig, dar este ultima formă de a reaminti autorităţilor că suntem umiliţi în permanenţă, că nu avem acces la sănătate, la educaţie, nu putem ieşi din case din cauza lipsei accesibilizării spaţiului public, nu avem locuri de muncă, mulţi dintre noi nu au o locuinţă încălzită, nu au hrană, nu au medicamente. Asistenţii personali, de regulă membri ai familiei persoanei cu handicap, îşi riscă sănătatea îngrijind-o fără echipament asistiv. Asistenţii personali nu sunt plătiţi pentru orele suplimentare, pentru zilele de sărbătoare, în care lucrează, nu sunt plătiţi pentru zilele de sâmbătă şi duminică.

Persoane din instituţii publice, plătite să ne apare drepturile, recurg de multe ori la acţiuni ostile faţă de noi", a declarat Daniela Tontsch, preşedinta Filialei Bucureşti a Asociaţiei Distroficilor Muscular din România.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne