Ponta, despre alianţa cu partidul lui Dan Diaconescu

30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Victor Ponta
30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare, că în contextul în care în teritoriu se schimbă majorităţile ca urmare a alianţei PNL-PDL, PSD se orientează chiar şi la alianţe cu partide din opoziţie, motiv pentru care a început discuţiile cu PPDD-ul lui Dan Diaconescu.

"Am discutat în cadrul alianţei de guvernare faptul că, practic, în teritoriu, peste tot, o să se schimbe majorităţile, şi cam în toate judeţele majoritatea va fi PNL-PDL", a declarat Victor Ponta, adăugând că PSD va purta discuţii în teritoriu cu cei de la PPDD, în vederea formării de majorităţi, întrucât doar partidul lui Diaconescu mai are reprezentanţi în Consiliile Judeţene.

De luni, liderii PSD au intrat în negocieri cu PPDD în vederea unei eventuale alianţe, în special privind colaborarea la nivelul Consiliilor Judeţene. O primă alianţă a avut loc la Teleorman, fieful preşedintelui executiv al PSD Liviu Dragnea, care şi-a exprimat dorinţa ca PSD să facă majorităţi cu PPDD în toate consiliile judeţene şi consiliile locale ale localităţilor mari.

"PPDD hotărăşte soarta administraţiei locale, sunt 34 de judeţe unde nu se pot face majorităţi, în acest moment, după ruperea USL, şi PPDD poate stopa jaful făcut de ciocoi. Putem face şi cu unii şi cu alţii din cei pe care îi numesc ciocoi. PSD are nevoie de noi, putem pune aceste condiţii, să dăm votul, în funcţie de anumite condiţii", a declarat Dan Diaconescu, adăugând că există discuţii extinse şi pentru alte judeţe.

Victor Ponta a subliniat că USD este în opoziţie la nivel local, adăugând că se poate observa o echilibrare a scenei politice, în sensul că ei deţin majoritatea în Parlament şi la Guvern, în timp ce PNL-PDL conduc în teritoriu.

"Noi nu am rupt nicio alianţă la nivel local, nici la nivel naţional. Asta e, o să fim în opoziţie la nivel local. Până la urmă scena politică se echilibrează. Noi avem majoritate în Parlament şi la Guvern, ei conduc tot teritoriul, iar baronii lor, Filipescu, Petrache, Moloţ, o să facă ce vor în teritoriu. Să sperăm că respectă legea", a mai spus Ponta.

Atât premierul Victor Ponta, cât şi vicepremierul Liviu Dragnea au vorbit despre o posibilă alianţă la nivel parlamentar între cele două formaţiuni, dacă este vorba de proiecte legislative comune.

"Am discutat despre faptul că ei cu siguranţă nu vor să treacă în alianţa pro-Băsescu, alianţa Iohannis-Blaga şi atunci e normal să putem să colaborăm şi la nivel parlamentar şi la nivel local. Ştiu că PNL şi PDL se apucă de schimbat toate majorităţile", a declarat Victor Ponta.

Diaconescu le-a cerut luni liderilor partidelor politice din ţară să vină alături de el, pentru a face alianţa anti-Băsescu.

"Îi rog pe ceilalţi oameni care conduc partide, indiferent de orientarea politică, să vină alături de mine, să mă asculte şi să facem ce i-am mai rugat în anii trecuţi, în lunile trecute, să facem alianţa anti-Băsescu. Cred că această înţelegere, această colaborare, acest protocol, contract trebuie făcut de urgenţă, având în vedere ce se întâmplă pe scena politică românească", a afirmat Dan Diaconescu.

Liderul PPDD susţine că de fapt nu vorbeşte despre persoana Băsescu, ci mai degrabă despre un sistem, adăugând că alianţa despre care vorbeşte este una atipică, nu prin fuziuni sau prin absorbţie, ci împotriva a ceva, a unui sistem cu care se luptă de 24 de ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne