Ponta supărat pe presă, crede că totuşi n-ar fi rău dacă Băsescu ar demisiona

Declaraţii de presă Victor Ponta, la Palatul Parlamentului
Declaraţii de presă Victor Ponta, la Palatul Parlamentului (Epoch Times România)

Confruntat cu realitatea unei justiţii care pare să nu ţină cont de nume, fratele lui Traian Băsescu fiind reţinut sub acuzaţia de trafic de influenţă, premierul Victor Ponta şi-a exprimat vineri aprecierea la modul în care funcţionează justiţia, pe care, altminteri, nu a pierdut nicio ocazie să o critice, acuzând-o invariabil de "băsism".

Premierul, care a declarat că este în continuare de părere că demisia preşedintelui ar fi ceva oportun, a mai afirmat vineri că Guvernul (pe care îl conduce) îşi face treaba bine şi şi-o va face şi în viitor pentru ca, după plecarea lui Băsescu de la Cotroceni (mâine, dacă demisionează, sau în noiembrie când îi expiră mandatul) lucrurile rele care s-au întâmplat în aceşti 10 ani să nu se întâmple din nou.

Premierul nu a spus ce are de gând să facă pentru ca baronii locali PSD să nu mai acorde contracte pe bani publici fără transparenţă; să nu mai facă trafic de influenţă chiar din biroul său (a se vedea cazul Adrian Duicu); ca parlamentarii din PSD, partid al cărui preşedinte este, să nu mai încerce să voteze fără consultare publică legi precum cea a amnistiei; în schimb s-a declarat neplăcut impresionat de faptul că mass-media a făcut legătura între acuzaţiile la adresa Preşedintelui, şefei DNA şi şefei ICCJ şi partenerul său de guvernare, Dan Voiculescu.

"Aş vrea să nu particip la o chestiune extrem de românească: cine ţine cu Traian Băsescu a început să spună prostii, că e Voiculescu, că nu ştiu ce se întâmplă cu justiţia; cine e contra lui Băsescu, cealaltă poziţie. Cred că justiţia îşi face treaba foarte bine, şi-o va face şi Guvernul foarte bine, mai departe trebuie să ne gândim la ce va fi în viitor.", a declarat Ponta, deformând concluziile presei care a făcut legătură între faptul că filmul compromiţător pentru Mircea Băsescu a fost lansat în eter de Antena 3, televiziune a lui Dan Voiculescu, duşman declarat al lui Traian Băsescu şi al DNA.

La o zi după ce Antena 3 a difuzat filmul din care reiese că fratele preşedintelui a luat bani de la interlopi pentru a interveni în justiţie, Bercea Mondialu', personaj pe care ar fi încercat să-l scoată din închisoare Mircea Băsescu, a declarat, din spatele gratiilor dubei care l-a adus la tribunal, că a dat 2 milioane de euro mită şefei DNA, Codruţa Kovesi şi Liviei Stanciu, preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţiei.

Înlănţuirea evenimentelor şi modul la care a fost manipulată informaţia au dat contur concluziei că Antenele speculează momentul, dând apă la moara lui Victor Ponta, pentru a cere demisia şefului statului, considerat de PSD şi PC-ul lui Voiculescu de-a lungul timpului drept inamicul numărul 1 al USL-ului, formaţiune politică inventată de patronul Antenei 3, întreruptă odată cu intrarea în opoziţie a PNL.

Dacă la cele de mai sus adăugăm faptul că Dan Voiculescu, implicat în două dosare penale, într-unul din ele (privatizarea frauduloasă ICA) fiind condamant la închisoare 5 ani, o acuză pe procurorul şef Laura Codruţa Kovesi, că fie nu cunoaşte Codul Penal, fie nu îl aplică, pentru a-l nedreptăţi pe el, tabloul arată aproape complet.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne