Predoiu: PDL este gata să susţină moţiunea de cenzură a liberalilor contra Guvernului Ponta

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a anunţat luni, în cadrul unei conferinţe de presă după şedinţa BPN al PDL, că formaţiunea pe care o reprezintă este pregătită să susţină orice măsură de opoziţie contra Guvernului Ponta, "chiar dacă vine din partea PNL", subliniind că dacă va fi depusă o moţiune de cenzură, PDL o va sprijini.

"Susţinem orice măsură de opoziţie contra Guvernului Ponta, chiar dacă vine din partea PNL. Ne bucură faptul că măcar în declaraţii deocamdată liderul PNL dă semne că ar vrea să revină pe calea cea bună, aşteptăm şi aceste fapte. Deocamdată faptele din trecut îl trag în jos pe domnul Antonescu, mă refer la ce s-a întâmplat în vara lui 2012. Dar dacă va fi să fie moţiune de cenzură contra Guvernului Ponta, o vom susţine, o vom sprijini", a precizat Cătălin Predoiu.

Înaintea şedinţei BPN, preşedintele partidului, Vasile Blaga, susţinea că observă "o schimbare de atitudine" a liderului liberalilor, care "nu mai este atât de arogant, ca acum două săptămâni, când spunea că PNL nu are nevoie de nimeni pentru a depune o moţiune de cenzură". Acesta a adăugat că în cazul în care PNL va depune o moţiune de cenzură, democrat-liberalii o vor semna după ce citesc documentul şi îl apreciază că este corect.

Această schimbare de atitudine a lui Vasile Blaga vine după ce la sfârşitul lunii februarie declara că nu va semna o moţiune iniţiată de PNL şi nici nu îl va susţine pe Crin Antonescu la prezidenţiale. La vremea respectivă liderul liberal refuzase să susţină „ciotul” de moţiune de cenzură iniţiată de PDL, adăugând că nu depinde de PDL şi nici nu caută înţelegere cu această formaţiune.

Întrebat recent în cadrul unei conferinţe de presă la Cluj cum poate fi înlăturat Victor Ponta, liderul liberal a replicat: "Cum se dă jos? Cum se pune. Cum a venit Ponta prima dată prim-ministru? În urma unei moţiuni de cenzură, în care Ungureanu a căzut. Eu mă gândesc că şi Ponta o să cadă printr-o moţiune de cenzură, acum, mai târziu, la care vom participa, pe care, probabil, chiar o vom iniţia. E simplu. Una o vom iniţia la începutul lunii mai, dacă nu se precipită lucrurile, dar încercăm să păstrăm pacea pascală. Grupurile parlamentare pregătesc deja o moţiune pe cele două teme economice, reducerea CAS şi scutirea pe impozitul reinvestit. Aşteptăm lămurirea la povestea cu Duicu şi Tobă şi cum se puneau şefii Poliţiei de Duicu şi cum se puneau procurorii la DNA. Şi acesta poate fi un motiv de discuţie publică ce se poate îndrepta spre o moţiune de cenzură”, a subliniat Crin Antonescu.

Jurnaliştii au vrut să ştie cum va putea depune PNL o moţiune de cenzură din moment ce nu mai întruneşte numărul de parlamentari necesar pentru un astfel de demers, respectiv o pătrime din numărul total al parlamentarilor. În replică, Antonescu a explicat: „Nu cred că pe o moţiune pe un asemenea subiect nu vom obţine minimum patru semnături suplimentare de la membri ai Parlamentului României. Nu pot să vă spun acum exact de unde şi cum, evident că moţiunea va fi propusă şi va putea fi semnată şi de alte grupuri politice din Parlament”.

De fapt, PMP deja şi-a manifestat dorinţa să sprijine iniţiativa liberalilor.

„PMP consideră că reducerea CAS şi neimpozitarea profitului reinvestit sunt două măsuri vitale pentru economie, care ar reprezenta o gură de oxigen pentru companiile şi persoanele sufocate de taxele aberante introduse de Guvernul Ponta. Deşi le-a lansat în spaţiul public cu mult timp în urmă, premierul a evitat până acum aplicarea acestor prime măsuri de relaxare fiscală din mandatul său, ceea ne poate duce la concluzia că a fost vorba doar de o perdea de fum pentru a acoperi avalanşa de taxe şi impozite noi sau majorate. De aceea, salutăm şi susţinem iniţiativa liberalilor de a sancţiona o eventuală neaplicare a acestor măsuri până la 1 mai”, reiese din comunicatul PMP.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne