Recursul lui Gigi Becali a fost respins definitiv

Parlamentul României, În imagine Gigi Becali (Epoch Times România)
P. P.
10.12.2013

Luni, Curtea de Apel Bucureşti a judecat recursul lui Gigi Becali faţă de respingerea contestaţiei la executarea pedepsei cu închisoare, formulată la Tribunalul Ilfov, decizia în acest caz fiind definitivă.

”Cea mai mare rugăminte - că admiteţi, că nu admiteţi recursul - eu vă rog să nu mai daţi un termen”, şi-a început pledoaria Gigi Becali.

Patronul stelist a rugat instanţa să-i permită o relatare completă a ”modului în care s-au desfăşurat faptele”. Preşedintele instanţei i-a refuzat solicitarea pe motiv că recursul este analizat la Tribunalul Ilfov, şi nu fondul cauzei de judecată.

Recursul a fost motivat de avocatul lui Becali deoarece judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie s-au ocupat de ”dosarul schimbului de terenuri cu MApN”, nu aveau acces la informaţii esenţiale ce puteau întoarce decizia curţii de judecată.

”Niciunul dintre judecătorii care s-au ocupat de dosarul acesta nu au primit certificate de acces. Una este să ceri şi alta este să primeşti efectiv, ca să fii un judecător competent legal să judeci cauza lui Becali.(…) Becali - şi nu numai el, ci orice cetăţean din ţara asta - nu are cum să verifice procedurile pe care în secret conducerea ICCJ le realizează, împreună cu Serviciile Secrete, cu ORNISS-ul (Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, n.r.), pentru verificarea unor judecători care pot sau nu pot să intre într-un dosar cu informaţii clasificate”, a precizat Becali.

Dosarul privind schimbul de terenuri este în continuare clasificat neexistând niciun document în acest caz.

Pe 5 decembrie, contestaţia lui Gigi Becali privind executarea pedepsei a fost judecată ca fiind „inadmisibilă” de către judecătorii Tribunalului Bucureşti, întrucât a mai fost odată soluţionată de Tribunalul Ilfov.

Pe 26 noiembrie Curtea de Apel a decis definitiv, că pedeapsa totală a lui Becali de 3 ani şi 6 luni adunată din dosarul ”Valiza” şi cel privind schimbul de terenuri, poate fi executată de finanţatorul FC Steaua în regim semideschis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor