Se schimbă conducerea PMP. Cristian Diaconescu, viitor preşedinte şi prezidenţiabil?

Cristian Diaconescu
Cristian Diaconescu (Epoch Times România)

Preşedintele PMP Eugen Tomac a anunţat recent că sâmbătă se va reuni mult aşteptatul Congres al partidului, congres în care s-ar putea schimba conducerea partidului. Până acum, oficial, este înscris doar Adrian Papahagi, dar voci din presă îl declară deja învingător pe fostul consilier prezidenţial Cristian Diaconescu, recent înscris în PMP.

În contextul în care PMP nu a obţinut decât 6,2% la alegerile europarlamentare, este puţin probabil ca deputatul Elena Udrea să mai poată prelua conducerea partidului aşa cum era prevăzut iniţial, şi toţi aşteaptă o schimbare.

Adrian Papahagi este singurul care şi-a anunţat candidatura la şefia PMP.

„Am decis să candidez la preşedinţia partidului, dacă nu o va face unul mai bun ca mine, în care caz îl voi sprijini. Am fost singurul care a denunţat din interior deriva PMP prin asocierea cu personaje şi practici controversate, asumându-mi până la capăt gestul. Demisia mea a fost un protest faţă de îndepărtarea partidului "altfel" de la proiectul originar. Am arătat că nu ţin la funcţii, ci la principii. Imaginea nu ţine loc de substanţă. Nu contează că porţi blugi sau costum, important e să fii credibil, cinstit şi articulat”, a declarat Papahagi, care s-a retras la un moment dat din partid în semn de protest faţă de intrarea în rândurile membrilor PMP a liberalului Marian Anton, un personaj implicat în numeroase scandaluri în ultimii ani, unul din cei care a votat pentru modificarea Codului Penal în Marţea Neagră.

Deşi Papahagi este apreciat la nivelul partidului pentru verticalitatea sa, în opinia jurnalistului Robert Turcescu, fostul şef al Cancelariei Prezidenţiale Cristian Diaconescu este cel care va prelua conducerea partidului.

„Sâmbătă, la Congresul PMP, Diaconescu Cristian va fi ales preşedinte al partidului”, a scris Turcescu pe Facebook.

Potrivit informaţiilor apărute în presă, în cazul în care PNL şi PDL vor respinge ideea unei alianţe cu PMP-ul, atunci Cristian diaconescu, viitor preşedintele al PMP, va trebui să îşi asume şi o viitoare candidatură la prezidenţiale.