Sindicat al Poliţiştilor cere MAI-ului să înveţe de la Marian Godină şi Vali Riciu

Facebook-ul Poliţiei Române ar putea servi la obiective mai serioase decât obţinerea unor like-uri, crede liderul sindicatului Diamantul, opinând că poliţiştii Riciu şi Godină merită recompensaţi iar exemplul lor ar trebui preluat de Poliţie.
(Arhivă) Demonstraţie de protest al poliţiştilor în Piaţa Victoriei
(Arhivă) Demonstraţie de protest al poliţiştilor în Piaţa Victoriei (Epoch Times România)

Sindicatul Poliţiştilor din România "Diamantul" (SPRD) solicită Ministerului Afacerilor Interne şi inspectoratelor de resort recompensarea agenţilor de poliţie Vali Riciu (DGPMB-BPR) şi Marian Godină (IPJ Braşov) "pentru modul genial în care au găsit în timp scurt, autorul necunoscut al unui accident mortal, apelând la Facebook." De asemenea, conducerii MAI i se solicită să mulţumească public cetăţenilor care au contribuit la identificarea autorului accidentului.

"Noi credem că oamenii ăştia merită cu vârf şi îndesat, o formă de apreciere din partea MAI!", scrie, pe Facebook, liderul Diamantul, Emil Păscuţ.

Solicitarea SPRD vine în contextul în care autorul unui accident mortal de circulaţie produs miercuri dimineaţă pe bulevardul Energeticienilor din Capitală a fost prins de poliţie vineri dimineaţa, graţie ajutorului dat de cetăţeni pe Facebook după ce inclusiv poliţistul Marian Godină a lansat un apel public cerând sprijin pentru găsirea şoferului fugit de la locul faptei. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Redăm scrisoarea adresată de "Diamantul" ministrului Petre Tobă şi conducerii Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

"Subscrisa Sindicatul Poliţiştilor din România "Diamantul" (...) Vă rugăm să recompensaţi pe agenţii Valentin Riciu din cadrul DGPMB-BPR şi Marian Godină din cadrul IPJ Braşov pentru modul ingenios în care au reuşit să identifice autorul necunoscut al unui accident mortal (produs în 24 august, 6.30 dimineaţa în Bucureşti, bld. Energeticienilor), apelând la ajutorul cetăţenilor prin intermediul reţelei de socializare Facebook.

Vă rugăm să luaţi în considerare şi posibilitate de a adresa, în mod public, mulţumiri cetăţenilor care s-au implicat în depistarea autorului.

Este regretabil că până la acest moment, instituţiile dvs nu au avut nici o poziţie publică, privind aspectul sus-menţionat.

Remarcăm şi că, deşi există un cont oficial al Poliţiei Române pe Facebook, pe acest cont se postează în mod pueril, poze cu maşini de poliţie, motoare, domnişoare frumoase, căţei şi apusuri de soare.

Nu credeţi că cei doi agenţi v-au dovedit că Facebook-ul Poliţiei Române ar putea servi la obiective mai serioase decât obţinerea unor like-uri cât mai multe, cum ar fi de exemplu prinderea unor infractori?

În cazul în care, totuşi, urmăriţi strict obţinerea de like-uri cu acest cont al Poliţiei Române, recomandăm celor care îl administrează să pună poze cu pisici, pentru că există studii conform cărora acestea ar obţine cele mai multe like-uri pe Facebook.

Cu stimă,
SPR Diamantul
Prin preşedinte Emil Păscuţ"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne