USR cere demisia lui Bodog şi pregăteşte o lege anti-plagiat

"Furtul de cuvinte este la fel de grav ca orice fel de alt furt!", susţine USR, cerând demisia ministrului Sănătăţii, după ce jurnalista Emilia Şercan a scris că acesta şi-a plagiat o lucrare de doctorat.
Dan Barna
Dan Barna (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Uniunea Salvaţi România cere demisia ministrului Sănătăţii Florian Bodog, după ce jurnalista Emilia Şercan a scris, în Pressone, că Bodog a plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Ştiinţe Economice, intitulată "Managementul şi marketingul unităţilor sanitare" şi susţinută în 2008 la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT).

De asemenea, USR solicită Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) să se ocupe cu prioritate de acest caz care pune sub semnul întrebării integritatea unei persoane ce ocupă o funcţie de demnitate în statul român, se arată în comunicatul de presă remis Epoch Times.

"Florian Bodog a desconsiderat condiţiile obligatorii de onestitate intelectuală cerute de comunitatea academică. Cum pot cetăţenii să aibă încredere că îşi va exercita funcţia de ministru cu cinste din moment ce este acuzat de furt intelectual. Furtul de cuvinte este la fel de grav ca orice fel de alt furt”, a declarat Dan Barnă, purtător de cuvânt al USR.

Reprezentanţii formaţiunii reamintesc că USR a cerut şi retragerea numirii lui Mihai Tudose ca premier al României, după ce în spaţiul public au apărut informaţii că acesta a plagiat în lucrarea de cercetare pentru doctorat, realizată sub coordonarea lui Gabriel Oprea, la Academia Naţională de Informaţii.

Totodată, Uniunea Salvaţi România anunţă că pregăteşte o lege anti-plagiat.

Vom propune colegilor noştri parlamentari un proiect care să transparentizeze cercetarea ştiinţifică din România. Prin transparenţă putem să prevenim extinderea acestei plăgi, care are rădăcini politice, în PSD. Îmi amintesc că primul scandal de plagiat îl avea ca protagonist pe celebrul baron PSD de Gorj, Nicolae Mischie”, a declarat Dan Barna.

Reamintim că, într-un amplu articol publicat în Pressone, Emilia Şercan a dezvăluit că ministrul Sănătăţii, Florian Dorel Bodog, a plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat în Ştiinţe Economice, intitulată "Managementul şi marketingul unităţilor sanitare" şi susţinută în 2008 la Universitatea de Vest din Timişoara (UVT).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne