USR: Legea salarizării, o promisiune electorală mincinoasă. Olguţa Vasilescu să-şi dea demisia

Legea salarizării unitare adoptată de Parlament nu este nimic altceva decât o promisiune electorală mincinoasă a coaliţiei PSD-ALDE, acuză Uniunea Salvaţi România.
Vot în Camera Deputaţilor
Vot în Camera Deputaţilor (cdep.ro)

Coaliţia majoritară PSD–ALDE din Parlamentul României, la ordinul liderilor de partid şi la semnul liderilor de grup, fără calcule şi analize fundamentate, a adoptat proiectul de Lege privind salarizarea personalului din sectorul public, a atras atenţia miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, Uniunea Salvaţi România.

USR, atât în timpul dezbaterilor din Comisiile de specialitate, cât şi în plen, a cerut şi susţinut adoptarea unor amendamente care să îmbunătăţească modul de salarizare actual din sectorul public. Din cele peste 40 de amendamente depuse de partid, au fost adoptate doar patru propuneri legate de stimularea performanţei academice, remunerarea personalului care lucrează cu fonduri europene şi transparentizarea datelor privind salarizarea publică.

"Având în vedere modul în care a fost adoptată această Lege atât de importantă pentru foarte mulţi români care nu reuşeşte să mulţumească nici un domeniu bugetar de activitate, parlamentarii USR au votat împotriva proiectului de Lege a salarizării a personalului din sectorul public", se arată în comunicatul citat.

Mai mult, deputatul Cristian Seidler, membru în Comisia de muncă şi protecţie socială din Camera Deputaţilor i-a cerut public demisia ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, responsabilă pentru "forma haotică" rezultată a acestui proiect de lege.

"Legea este marca Olguţa Vasilescu. După ce nu a terminat cartierul chinezesc, după ce nu a terminat stadioanele din Craiova, după ce nu a terminat de asfaltat jumătate de oraş, a venit cu o lege pe care nu o termină şi este într-o continuă dinamică, din eroare în eroare. Aceasta este Olguţa Vasilescu şi de aceea i-am cerut demisia din funcţia de ministru al Muncii", a declarat parlamentarul USR.

Potrivit USR, românilor li s-a promis în campania electorală că încă din vara acestui an vor avea o Lege care va majora salariile din sectorul public şi va rezolva inechităţile din sistem.

"Din păcate, încă o dată, românii au fost minţiţi de coaliţia PSD – ALDE pentru că Legea salarizării nu rezolvă inechităţile şi nici nu majorează salariile aşa cum li s-a promis că se întâmpla încă de la 1 iulie", susţine USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne