Intimidarea protestatarilor #rezist continuă. Poliţia Locală încearcă să le ridice maşina din Piaţa Victoriei

Protestatarii #rezist s-au trezit luni, pe nepusă masă, că Poliţia Locală a venit cu o maşină de tractare pentru a le ridica dubiţa în care ţineau steaguri, pancarte şi boxele din care se revărsa muzică în Piaţa Victoriei atunci când în zonă se strângeau copii.
Masina #rezist, pe punctul de a fi ridicată
Masina #rezist, pe punctul de a fi ridicată (Captură Piaţa Victoriei TV)

Protestatarii #rezist din Capitală acuză o nouă tenativă de intimidare a autorităţilor după ce au fost obligaţi să mute din Piaţa Victoriei dubiţa de care se ajutau în organizarea protestelor paşnice. Multivan-ul în care oamenii se adăposteau atunci când afara ploua prea puternic, de la care îşi alimentau laptopurile pentru a putea lucra şi în care ţineau steaguri şi pancarte a fost mutată din Piaţă, după ce Poliţia Locală a încercat să o ia pe sus.

Potrivit imaginilor difuzate de Piaţa Victoriei TV, astăzi, înaintea prânzului, Poliţia Locală a adus în Piaţă o platformă de tractare pentru a ridica maşina parcată în scuarul unde de 49 de zile se protestează non-stop. Finalmente, după îndelungi parlamentări, autovehiculul nu a mai fost luat. Protestatarii au reuşit să îi convingă pe cei cu tractarea să aştepte până când vine cineva cu cheia să o mute din loc într-o parcare relativ învecinată.

Proprietarul maşinii, Cristian Mihai Dide care, reamintim, a fost amendat de 6 ori de la începerea protestelor şi până acum, cataloghează ceea ce s-a întâmplat drept o intimidare. Dide admite că maşina era staţionată ilegal în Piaţa Victoriei însă reaminteşte că acest lucru nu este din vina lui. Astfel, înainte să aducă dubiţa în Piaţa Victoriei, Dide a notificat atât Primăria Generală cât şi Poliţia Rutieră şi Jandarmeria despre intenţia sa. Răspunsul primit de la Primărie a fost unul jenant, susţine Dide, care a trimis instituţiei o plângere prealabilă urmând ca, dacă aceasta nu se soluţionează de o manieră decentă, să dea Municipalitatea în judecată.

"Am discutat cu reprezentanţii Primăriei, a fost un reprezentant al Primăriei care ne-a rugat să mutăm maşina iar noi am decis să o mutăm pentru că într-adevăr era parcată abuziv. Şi noi am primit un răspuns abuziv, însă având în vedere răspunsul pe care l-am primit, se cheamă că încălcam legea. Şi am zis să le arătăm că noi suntem de bună credinţă, recunoaştem când încălcăm legea şi o mutăm până se finalizează procesul", a declarat Dide pentru Epoch Times.

Cererea formulată de Cristian Mihai Dide
Cererea formulată de Cristian Mihai Dide (Epoch Times)

R
R (Epoch Times)

Întrebat dacă el consideră cele întâmplate astăzi drept o intimidare, Dide a răspuns afirmativ: "Da, este o intimidare, îi deranjă foarte tare maşina acolo, cred că ei o consideră o mică victorie, dar noi le-am arătat că suntem din altă stofă.

În maşină ne adăposteam de ploaie, alimentam laptopuri, ţineam steaguri, mese, pancarte, plus două boxe pe care le scoteam când veneau copiii să ascultăm muzică", a mai precizat protestatarul.

Reamintim că Dide, proprietarul firmei ce deţine maşina de care se foloseau protestatarii #rezist, a fost amendat de 6 ori de la începutul protestelor. În timp ce Dide încasa amenzi inclusiv pentru că a depăşit linia continuă, maşinile înalt demnitarilor sau ale unor instituţii precum Avocatul Poporului ies de pe porţile Guvernului, taie trei benzi şi linia continuă şi poliţiştii nu le dau amenzi, a explicat protestatarul.

Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici