Dragnea: PSD are o singură propunere de premier

PSD nu va anunţa numele celui propus pentru postul de premier înainte de consultările cu Iohannis iar propunerea va fi una agreată cu ALDE, a precizat Liviu Dragnea, care a susţinut că această propunere va fi consituţională şi legală iar preşedintele nu va avea niciun motiv să o refuze.
Liviu Dragnea(PSD)
Liviu Dragnea(PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anunţat joi că PSD are un singur nume de propunere de premier pentru a fi înaintat preşedintelui Klaus Iohannis şi că propunerea va fi făcută în numele alianţei PSD ALDE doar la consultările cu preşedintele Klaus Iohannis, relatează Agerpres.

Dragnea a mai ţinut să adauge că propunerea de premier va fi una "în avantajul ţării" şi a cerut ca votul din 11 decembrie, în urma căruia PSD a obţinut o victorie zdrobitoare, să fie respectat.

"În ceea ce priveşte propunerea pe care PSD o va face preşedintelui Iohannis la consultări (...) nu voi face această propunere având în vedere un avantaj pentru mine sau un avantaj pentru preşedintele Iohannis, nici măcar pentru PSD. Voi face în avantajul acestei ţări. Şi această propunere va fi făcută doar la consultări, acolo va fi făcută prima dată. În ceea ce priveşte reacţia domnului preşedinte Iohannis, eu cred, sper ca toţi cei care au pierdut (...) au posibilitatea în această săptămână să se obişnuiască cu această idee şi să înţeleagă că, dincolo de supărări, dezamăgiri, a fost un vot care trebuie respectat, pentru că altfel ieşim din democraţie", a spus Liviu Dragnea, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă partidul său va face o nouă propunere de premier în cazul în care preşedintele o va refuza pe prima, Dragnea a răspuns: "Nu va avea niciun motiv constituţional sau legal să refuze această propunere".

Nu în ultimul rând, liderul PSD a precizat că propunerea de premier va fi agreată şi de ALDE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne