Iohannis, scoate tunurile: Guvernul Ponta ne-a făcut de râs în lume. Românii din Diaspora au fost umiliţi

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Prezidenţiabilul ACL, Klaus Iohannis, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că Guvernul condus de contracandidatul său, Victor Ponta, a umilit românii din diaspora prin modul defectuos în care a organizat alegerile, şi ne-a făcut de râs ca ţară în lume.

"Guvernul Ponta ne-a făcut de râs în lume prin organizarea defectuoasă din secţiile de votare din Diaspora. Românii au fost umiliţi. Mulţi români din Diasporă sunt consternaţi de cum au fost trataţi. Sunt mii de sesizări care s-au trimis pe adresa BEC, din partea unor români care nu au putut să voteze. Dacă există la Victor Ponta, în Guvernul României, o urmă de demnitate şi respect faţă de românii din Diasporă, le solicit să rezolve problema", a punctat revoltat Iohannis, citat de Realitatea.net.

Iohannis a solicitat Guvernului şi Ministerului Afacerilor să se apuce urgent de treabă, să găsească o soluţie pentru a înfiinţa secţii de votare astfel încât, acolo unde românii din Diaspora vor să-şi exercite dreptul la vot, să găsească o posibilitate practică pentru a o face.

"Sunt convins că la Guvern există resurse pentru a da peste noapte un act normativ prin care se înfiinţează noi secţii de votare", a concluzionat liderul ACL.