America: Trei tineri ucid „din plictiseală” un sportiv care făcea jogging

MELBOURNE, AUSTRALIA: Un tribut floral pe o farfurie de acasă la Clubul de Baseball Essendon pe 20 august 2013 în Melbourne, Australia. Australianul Chris Lane a fost împuşcat mortal în Duncan, Oklahoma, vineri, ora locală. Trei bărbaţi adolescenţi au fost acuzaţi de crimă. (Scott Barbour / Getty Images)
Mioara Stoica
20.08.2013

SUA este în stare de şoc după mărturisirea unui tânăr de 17 ani, care împreună cu alţi doi prieteni, în vârstă de 15 şi de 16 ani, au ucis la întâmplare un om, cu o împuşcătură în spate, în timp ce acesta făcea jogging pe stradă. Toate acestea doar pentru că erau plictisiţi şi nu aveau nimic de făcut". Victima, este un fost jucător australian de baseball, Christopher Lane, în vârstă de 22 de ani, care vinerea trecută se afla în Duncan Oklahoma pentru a o vizita pe prietena lui.

Şeful poliţiei locale, Danny Ford a declarat cei trei adolescenţi l-au văzut pe Christopher şi unul dintre ei a decis: "el este victima noastră". Tânărul care a mărturisit a declarat: "Eram plictisiţi şi nu aveam nimic de făcut, aşa ca am decis să omorâm pe cineva" ...doar pentru a se distra". Iar victima a fost chiar Christopher Lane, care a trecut, fără să ştie nimic, într-o zi de vară, la momentul nepotrivit prin faţa a trei copii americani "plictisiţi".

El a spus că adolescenţii l-au urmat pe Lane, un student din Melbourne care urma cursurile unui colegiu având o bursă de baseball, într-o maşină şi l-au împuşcat în spate înainte ca acesta să plece.

Tatăl lui Lane, Peter Lane, a declarat presei în Australia: "Nu va ieşi nimic bun din asta, a fost atât de lipsit de sens."

Peter Lane a spus radiodifuzorii australiane că nu există nici o explicaţie pentru moartea fiului său. "Este lipsit de inimă şi încercarea de a înţelege este o modalitate de a ajunge rapid la nebunie", a spus el.

Prietena americană a lui Lane, Sarah Harper, de asemenea, încercă să înţeleagă ce s-a întâmplat. "El nu a meritat nimic din toate astea" a declarat Harper pentru Australian Broadcasting Corp. "Este sfâşietor că o alegere aleatorie făcută de acei tipi, a schimbat drastic atât de multe vieţi în acest proces."

Ford nu a spus de câte ori a fost împuşcat Christopher Lane. Rezultatele autopsiei sunt în curs.

Una dintre mamele unuia dintre suspecţi a spus televiziunii KWTV din Oklahoma City că fiul ei şi prietenii lui au făcut parte dintr-o "bandă wannabe." Poliţia a declarat că suspecţii ar putea să fi ucis un animal înainte de a-l vedea pe Lane şi că au plănuit să ucidă mai multe persoane.

Cei doi tineri mai mici, J.F.E. de 15 ani şi C.A.L. de 16 ani, au fost acuzaţi, marţi seară, de crimă cu premeditare şi vor fi judecaţi ca adulţi. Cel mai mare, în vârstă de 17 ani, care a mărturisit crima, a fost pus sub acuzare pentru complicitate la uciderea lui Lane şi va fi judecat ca minor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor