În Italia, vânzările de biciclete depăşesc vânzările de autoturisme

Biciclete în Veneţia (Ian Gavan / Getty Images)
Alex Johnston
03.10.2012

În ultimul an, italienii au cumpărat mai multe biciclete decât maşini - prima dată când a avut loc un astfel de lucru după cel de-al Doilea Război Mondial, potrivit presei locale.

În jur de 1.750.000 de biciclete au fost vândute în Italia, în 2011, comparativ cu 1.748.143 de autovehicule, a raportat site-ul Today al Italiei.

În ultimii ani, Italia a fost lovit de un val de măsuri de austeritate şi de o creştere a preţurilor la benzină, asta probabil forţând mulţi italieni să cumpere biciclete în loc de maşini. Potrivit Daily Telegraph, preţurile la benzină în Italia sunt de circa 2 euro pe litru - sau aproximativ 10 dolari per galon în valori americane - cele mai mari din Europa.

În luna august, rata şomajului a rămas constantă în Italia, în jurul valorii de 10,7 la sută, a raportat La Republica. Rata şomajului pentru persoanele cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani a fost de 34,5 la sută.

"Din ce în ce mai multe persoane decid să îşi scoată vechile modele din garaj sau din pivniţă," a declarat Pietro Nigrelli, de la asociaţia industrială Confindustria, pentru Telegraph. "Bicicletele sunt uşor de utilizat şi costă puţin. Iar pe distanţe de cinci kilometri sau mai puţin, ele sunt de multe ori mai rapide decât alte moduri de transport."

Aproximativ 6,5 milioane de italieni folosesc bicicleta pentru a face naveta la locul de muncă sau la şcoală, în timp ce circa 10.5 milioane de persoane le folosesc ocazional, a relatat cotidianul britanic. Populaţia Italiei depăşeşte puţin 60 de milioane de locuitori. În ultimele decenii, Italia a avut una dintre cele mai înalte rate de proprietate de automobile din lume, cu aproximativ 60 de maşini pentru fiecare 100 de persoane.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor