„Mogulul” Sebastian Ghiţă, interesat de preluarea Radio Info Pro şi Pro FM

Sebastian Ghiţă
Sebastian Ghiţă (foto:reporter virtual)

Jurnalistul Robert Turcescu a anunţat marţi că deputatul PSD Sebastian Ghiţă, patronul România Tv, este în plină negociere pentru preluarea Radio Info Pro şi Pro FM, posturi de radio deţinute de CME, compania-mamă a PRO TV.

„Sebastian Ghiţă negociază preluarea Radio Info Pro şi Pro FM. Mai are în proprietate EuroMedia-cea mai mare reţea de panotaj din România- reţeaua Affichaj, tot outdoor, şi a cumpărat recent toată compania care are concesionată de la primăria din Chişinău reţeaua de staţii de autobuz în care sunt amplasate afişaje publicitare. Şi, desigur, Ghiţă are România TV”, a scris Robert Turcescu pe contul său de Facebook.

Potrivit unor surse de pe piaţa media citate de Reporter Virtual, Sebastian Ghiţă este de mult timp interesat de posturile de radio deţinute de CME, compania-mamă a PRO TV, mai ales de Radio InfoPro, pentru că este vorba despre o licenţă naţională. Practic cine va achiziţiona postul de radio va avea o reţea de radio care acoperă toată România. Din 2009, din cauza pierderilor înregistrate cu această licenţă, CME a hotărât ca InfoPro să retransmită aproape integral programele Pro FM. În luna octombrie 2013, CNA a decis prelungirea cu încă nouă ani a licenţei InfoPro.

„Ghiţă nu a confirmat, dar nici nu a infirmat până acum interesul pentru achiziţionarea reţelei PRO de radio, însă, dacă îl întrebi, el nu are legătură, oficial, nici cu România Tv”, a comentat jurnalistul Adrian Halpert.