Moldova si Polonia vor constitui Adunarea Parlamentara

Epoch Times România
25.07.2011

Astazi 25 iulie, la Chisinau, este asteptata in vizita oficiala o delegatie a Seimului polone, condusa de catre maresalul Grzegorz Schetynae.

Parlamentarii polonezi doresc sa se intalneasca cu oficialii moldoveni pentru a constitui Adunarea Parlamentara a celor doua state.

Adunarea Parlamentara este un organ interparlamentar consultativ, care se constituie pentru elaborarea punctelor de vedere comune ce tin de problemele si proiectele de interes bilateral. Conform statutului, membrii acestei adunari se vor convoca o data pe an.

Oficialii polonezi vin la invitatia presedintelui interimar al tarii si vor fi intampinati de garda de onoare. Pe parcursul zilei, acestia vor avea intrevederi cu presedintele interimar Marian Lupu, premierul Vlad Filat si cu mai multi parlamentari.

Polonia este unul dintre cei mai importanti sustinatori ai aderarii Moldovei la Uniunea Europeana. Relatiile diplomatice dintre cele doua state au fost stabilite in decembrie 1991.

Polonia este si un important partener economic al tarii noastre, mentioneaza Publika.TV. In primul trimestru al anului curent, Moldova a exportat marfuri in aceasta tara in valoare de aproape 20 de milioane de dolari. Vinurile moldovenesti reprezinta o cota importanta in structura exportului. Totodata, Moldova face importuri din Polonia, care sunt de doua ori mai mari decat exporturile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor