O comisie europeană investighează taxele Mastercard

Comisia Europeană. (Getty Images)
Epoch Times România
11.04.2013

Mastercard este investigat de Comisia Europeană în legătură cu comisioanele percepute pentru tranzacţiile cu cardul efectuate de persoanele care vizitează Europa, a raportat presa internaţională.

Potrivit BBC News, Comisia care investighează deja compania rivală în domeniul cardurilor de credit Visa în legătură cu practici similare, a susţinut că unele din "taxele inter-bancare şi practicile aferente [mastercard] pot fi anti-concurenţiale".

Postul de radio susţine că firma de carduri de credit ar putea fi amendată cu până la 565 milioane euro, sau 10 la sută din veniturile pe 2012, dacă va fi găsită vinovată.

New York Times afirma că ancheta Comisiei are loc la şase ani după ce autoritatea de reglementare a interzis mastercard, a doua mare reţea de carduri de credit şi de debit din lume după Visa, să perceapă taxe transfrontaliere în Europa.

O declaraţie din partea Comisiei a spus: "Taxele interbancare sun în general lăsate în seama negustorilor, ceea ce duce la taxe generale mai mari pentru ei.”

"În cele din urmă, un astfel de comportament este de natură să încetinească afacerile transfrontaliere şi să dăuneze consumatorilor europeni."

Potrivit FT, mastercard a declarat că intenţionează să "coopereze pe deplin cu Comisia".

Aceasta a adăugat: "Că o companie de plăţi electronice la nivel mondial, mastercard încearcă întotdeauna să echilibreze atât interesele consumatorilor, cât şi cele ale comercianţilor cu amănuntul, pentru a ne asigura că fiecare parte plăteşte partea sa din costuri pentru beneficiile pe care le primeşte."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor