Poliţia din Malaezia arestează reprezentanţi ai opoziţiei într-o represiune

Epoch Times România
24.05.2013

Poliţia din Malaezia a arestat joi mai mulţi politicieni şi activişti din opoziţie, lansând o represiune asupra dizidenţei la trei săptămâni după ce alegerile au expus diviziuni profunde în ţară şi au declanşat o serie de mitinguri de protest ale opoziţiei, potrivit unui raport Reuters.

De asemenea, poliţia a percheziţionat birourile unor ziare de opoziţie şi a confiscat mii de exemplare din publicaţiile lor, potrivit rapoartelor mass-mediei on-line.

Arestarea a cel puţin un membru al parlamentului şi acuzarea unui student activist în conformitatea cu legea dură numită Sedition Act semnalează o poziţie dură a guvernului după alegerile disputate de pe 5 mai.

Partidul care s-a aflat vreme îndelungată la guvernare, Barisan Nasional, a pierdut votul popular pentru prima dată în 44 ani, în cea mai proastă performanţă electorală a sa, dar a câştigat totuşi 60 la sută din locurile din parlament.

Mitingurile opoziţiei pentru a protesta împotriva presupusei fraude din sondaje, conduse de fostul vice-prim-ministru Anwar, au atras zeci de mii de suporteri din ţară. Mai multe proteste sunt de aşteptat în următoarele zile, inclusiv unul în Kuala Lumpur din acest weekend.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor