Trei răniţi, în timpul unui atac asupra unui tren de mare viteză, în Franţa

Poliţia inspectează trenul Thalys în staţia Arras, din nordul Franţei, 21 august 2015. (Captură Foto)
Andrei Popescu
22.08.2015

Un bărbat înarmat a atacat pasagerii unui tren care circula pe ruta Amsterdam - Paris, rănind trei dintre ei.

Incidentul a avut loc vineri după-amiază (16:00 GMT) în partea din spate a trenului de mare viteză Thalys, în apropiere de oraşul nordic francez Arras.

Atacatorul, înarmat cu un cuţit, un pistol şi o puşcă Kalaşnikov, a fost pus la pământ de doi soldaţi ai Marinei americane ce nu se aflau în timpul serviciului. Marocanul a fost dus în custodia poliţiei după ce trenul a ajuns în staţia Arras. Conform surselor locale, bărbatul înarmat era fie din Maroc, fie de origine marocană şi se află pe lista serviciilor secrete franceze.

Două dintre victime, un american şi un britanic, au fost grav rănite. A treia victimă, actorul francez Jean-Hugues Anglade, a fost rănit uşor în timp ce încerca să spargă geamul pentru a trage semnalul de alarmă.

Conform Pentagonului, victima americană este un membru al armatei SUA. “Suntem la curent cu rapoartele şi putem doar confirma că un membru al armatei [americane] a fost rănit în incident”, a declarat comandantului William Urban, purtător de cuvânt al Pentagonului.

“Situaţia este sub control şi pasagerii sunt în siguranţă. Trenul a oprit şi serviciile de urgenţă au ajuns la faţa locului”, a declarat vineri un oficial al Thalys după incident.

Preşedintele francez Francois Hollande şi-a exprimat solidaritatea cu cei răniţi, adăugând că “se face tot ce se poate pentru a se arunca lumină asupra acestei tragedii”.

Motivul atacatorului este încă necunoscut şi Ministerul francez de Interne a susţinut că este încă prematur să se afirme că ar fi vorba de un atac terorist.

Totuşi, premierul belgian Charles Michel a numit incidentul din tren drept un “atac terorist”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor