Udrea: Fapta săvârşită în dosarul campaniei prezidenţiale din 2009 este o contravenţie

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, consideră că nu a săvârşit o faptă penală în dosarul campaniei prezidenţiale din 2009, astfel că nu avea ce să caute în instanţă.
Elena Udrea (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Mădălina Crăciun
25.05.2017

Trimisă în judecată miercuri de procurorii DNA, Elena Udrea susţine că acest dosar nu avea ce să caute în instanţă, căci faptul că anumite persoane s-au dus să obţină finanţare de la oameni de afaceri constituie o contravenţie, nu o faptă penală.

"Acest dosar de azi, în opinia mea şi nu numai a mea, e un dosar care nu avea ce să caute într-o instanţă. El este un dosar care se referă la o contravenţie şi nu la o faptă penală. (...) Luarea de mită e faptul că nişte oameni — membri de partid — s-au dus să obţină finanţare în campanie de la nişte oameni de afaceri, iar acea finanţare e considerată mită, iar faptul că acei oameni s-ar fi dus la solicitarea mea se numeşte instigarea mea la luare de mită", a declarat Udrea, citată Agerpres.

Fostul ministru al Turismului şi-a arătat, de asemenea, nemulţumirea faţă de modul de funcţionare al justiţiei în România, adăugând că “Ce se întâmplă în instanţele din România în anumite situaţii e departe de orice act de justiţie şi de orice justiţie independentă”, ba chiar consideră că apărarea sa în acest dosar ar fi doar o “mascaradă”.

"Eu chiar mă gândesc în mod cinstit să nu mă mai apăr. Dacă se întâmplă şi în acest dosar ce s-a întâmplat în Gala Bute, adică o mascaradă de doi ani în care ne prefacem că facem un proces, ca la final să dăm o sentinţă care era gândită încă de când a pornit dosarul Gala Bute, adică de acum doi ani şi ceva, mai bine să-şi asume instanţa că are o înţelegere, un ordin de a da o sentinţă şi în acest dosar, să o dea pe loc. Ce să ne mai prefacem că facem o justiţie şi un proces de ani de zile?", a adăugat Elena Udrea.

De asemenea, fostul parlamentar consideră că acest dosar este un abuz, procedura în campanii a fost aceeaşi de mulţi ani, cu toate acestea acuzaţii de finanţare s-au adus numai pe numele său.

"Nu vreau să se întâmple ceva, un abuz, şi altora doar pentru că mi se întâmplă mie, dar vi se pare normal ca în ţara aceasta în care se fac campanii la fel (...) în ultimii 10 ani, în care eu nu am fost niciodată şef de campanie — am avut şi eu o părticică de implicare în campania din 2009 — nimeni să nu mai fie acuzat de finanţare în afară de Elena Udrea? N-a mai făcut nimeni campanie în România?"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor