Un convoi NATO a fost atacat de o maşina capcană în Kabul

Taliban (Majid Saeedi / Getty Images)
P. P.
27.12.2013

Vineri în Kabul o maşină capcană condusă de un sinucigaş taliban a explodat în apropierea unui convoi militar al Statelor Unite, au anunţat sursele oficiale, numărul victimelor fiind necunoscut până la acest moment.

Atacul a avut loc pe drumul principal care trece prin faţa unor sedii ale guvernului şi a bazelor militare din capitala afghană, aceasta fiind ruta principală spre oraşul estic, Jalalabad.

„În jurul orei 1, un sinucigaş a detonat maşina aproape de convoiul forţelor străine pe drumul dintre Kabul-Jalalabad.”, a spus Hashmatullah Stanikzai, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Kabul.

„Forţele de securitate s-au grăbit să investigheze scena atacului dar nu avem nicio informaţie asupra numărului victimelor.”

Un reporter AFP a spus că ambulanţele civililor şi vehiculele blindate ale misiunii NATO conduse de Statele Unite din Afganistan au fost la locul exploziei, acesta fiind izolat rapid de către poliţia locală.

„Mujahideenul nostru a detonat o maşină capcană asupra convoiului forţelor străine în această după-amiază”, a declarat un purtător de cuvânt al Talibanilor pentru AFP.

„În urma atacului, câteva dintre forţele străine au fost omorâte şi unele vehicule au fost avariate”.

De obicei gruparea talibană exagerează numărul victimelor produse de atacuri.

Purtătorul de cuvânt al misiuni NATO în Afghanistan, Forţa de Susţinere a Securităţii Internaţionale, a declarat că explozia se află sub investigaţii dar nu a oferit alte detalii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor