Un prezentator de ştiri din Pakistan scapă dintr-un atentat

Ministrul pakistanez de interne, Rehman Malik (D) vorbind cu ziaristul Hamid Mir, Islamabad 26 noiembrie 2012. (Farooq Naeem / AFP / Getty Images)
Jack Phillips
27.11.2012

Un prezentator pakistanez de ştiri de top a scăpat dintr-un complot de asasinat, după ce a descoperit că există o bombă sub maşina lui.

Poliţia a reuşit să demonteze bomba de sub vehiculul lui Hamid Mir, care este o gazdă a Geo TV, potrivit relatărilor mass media. Bomba a fost aparent plantată atunci când a oprit la o piaţă.

"Explozivii au fost plasaţi chiar sub scaunul unde stau eu (în maşină)", a declarat Mir pentru Geo TV.

Mir a fost criticat de talibani pentru raportarea cu privire la atacul asupra şcolăriţei activiste Malala Yousafzai, care se reface într-un spital din Regatul Unit.

"Acesta este un mesaj pentru mine, Geo TV şi comunitatea jurnalistică din Pakistan", a declarat Mir la Geo TV . El a adăugat "Voi continua să susţin adevărul şi dreptatea."

Ministrul de Interne Rehman Malik a relatat pentru Geo TV că bomba era suficient de puternică pentru a deteriora o clădire şi ar fi distrus probabil maşina lui Mir.

Ministrul pakistanez al Informării şi Radiodifuziunii Qamar Zaman Kaira a afirmat pentru News International că condamnă tentativa de asasinat, descriind-o că o "mentalitate extremistă".

Pakistanul este cotat ca fiind unul din cele mai periculoase locuri pentru cei care lucează ca jurnalişti, în conformitate cu organele de supraveghere ale mass-media.

Începând cu anul 2000, cel puţin 91 de jurnalişti au fost ucişi datorită activităţii lor jurnalistice, Pakistan ocupând locul trei în topul celor mai periculoase locuri pentru lucrătorii din mass-media, după Somalia şi Siria, a raportat ziarul DAWN.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor