Unii guvernatori italieni cer plasarea în carantină a celor nevaccinaţi

Cehia, Austria, Italia, devin primele ţări din Europa care carantinează nevaccinaţi
China este centrul unei epidemii virale cu centrul în oraşul Wuhan (NOEL CELIS/AFP via Getty Images)
Steve Watson via Summit News
18.11.2021

Cinci guvernatori italieni au cerut impunerea de măsuri de izolare pentru nevaccinaţi, urmând exemplul Austriei, iar Republica Cehă şi Slovacia examinează, de asemenea, opţiunea impunerii unor măsuri similare.

După ce Austria i-a plasat pe cei nevaccinaţi sub carantină, permiţându-le să-şi părăsească casele numai pentru „motive esenţiale”, oraşele austriece au fost împânzite de patrule ale poliţiei în supermarketuri şi pe autostrăzi pentru a verifica starea de vaccinare a celor de pe stradă.

Mai multe landuri germane au anunţat, de asemenea, că vor carantina persoanele nevaccinate din numeroase zone.

Acum, populaţia nevaccinată a Italiei, care se ridică la aproximativ 7 milioane, ar putea fi obligată să respecte aceleaşi restricţii.

„Eventualele noi carantine nu ar trebui să fie impuse celor care sunt vaccinaţi. Restricţiile ar trebui să se aplice numai celor care nu sunt imunizaţi”, a declarat Massimiliano Fedriga, guvernatorul regiunii Friuli-Venezia Giulia din nord-estul ţării.

Publicaţia Telegraph raportează că „poziţia guvernatorului este susţinută de guvernatorii Toscanei, Calabriei, Liguriei şi Piemontului”.

Fostul premier Matteo Renzi are aceeaşi opinie şi a postat pe Twitter: „Nu eşti vaccinat? Atunci stai acasă.”

Prim-ministrul ceh în exerciţiu, Andrej Babis, a mai anunţat că, în Cehia, persoanelor nevaccinate li se va interzice intrarea în magazine şi restaurante, iar opţiunea de a face un test care să iasă negativ - pentru a putea obţine un paşaport de imunitate temporar - va fi eliminată, în ciuda faptului că cei vaccinaţi pot transmite virusul.

„Numărul morţilor este în creştere; situaţia este gravă. Vaccinarea este singura soluţie, nu există alta”, a declarat Babis.

Slovacia va vota mâine interzicerea accesului persoanelor nevaccinate în magazinele neesenţiale, hoteluri, la mari adunări publice, săli de sport şi piscine.

După cum am raportat anterior, în ciuda faptului că întreaga populaţie adultă este vaccinată, Gibraltarul îndeamnă, de asemenea, oamenii să nu participe la adunări şi a anulat evenimentele oficiale de Crăciun.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor