Zona Economică Liberă de la Ungheni aduce profit

Ana Chitoroagă
29.07.2012

Ministrul Economiei Valeriu Lazăr a declarat în timpul evenimentului dedicat celor zece ani de la crearea Zonei "Ungheni-business", că ar vrea să aplice experienţa Zonei Economice Libere Ungheni în toată ţara, inclusiv în sfera atragerii investiţiilor în industrie.

Dacă volumul producţiei industriale, pe teritoriul vamal al Moldovei, s-a redus în primul trimestru, în Zona Economică Ungheni acesta a crescut cu o treime, relatează Publika.TV.

Ministrului Economiei Valeriu Lazăr, a precizat că rezultatul se datorează unei administrări vamale simple, precizând: "Este o întreprindere industrială serioasă, care sută la sută duce la export. Trebuie să aducem acolo postul vamal, să aducem acolo postul fiscal, să stea 24 de ore din 24 alături de aceste întreprinderi şi să rezolve această problemă".

La rândul său, conducerea Zonei Libere Ungheni consideră rezultatul obţinut drept cel mai bun din ţară. În acest sens, administratorul Zonei Economice Libere Ungheni, Natalia Iepuraş, a declarat: "Criza economică s-a abătut şi peste zona liberă din 2009 până în 2010, aţi observat, din toţi indicatorii economici pe care i-am prezentat, de fapt, se datorează venirii companiilor mari, care au ajuns aici, în zona economică. Sperăm ca indicatorii pe care-i avem astăzi să crească şi mai mult".

Potrivit Publika.md, "Ungheni-business" este una dintre cele mai dinamice Zone Economice Libere din Moldova, dintr-un total de şapte.

În anul 2011, aici s-au făcut investiţii în valoare de 36,1 milioane de dolari, cu 4,745 milioane, mai mult decât în 2010. În acelaşi timp, volumul de vânzări al întreprinderilor a depăşit 1 miliard de lei, cu 409 milioane mai mult, decât în 2010.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor