Asediu şi focuri de armă în Bulgaria. Un poliţist a fost ucis şi alţi trei răniţi

(photos.com)
Loredana Diacu
14.03.2014

Un ofiţer de poliţie a fost ucis vineri dimineaţa în Bulgaria, în oraşul Liaskoveţ din judeţul Veliko Tărnovo, iar alţi trei au fost răniţi, în timp ce încercau să se apropie de locuinţa unui bărbat care ameninţase că-i va împuşcă pe elevii unei şcoli din apropiere, fiind "deranjat" de zgomotul făcut de copii, informează Sofia Globe. Bărbatul îi spusese directorului şcolii că are trei puşti de vânătoare şi că va trage în copii.

În momentul în care poliţiştii s-au dus la locuinţa acestuia, pentru a preveni atacul, bărbatul a deschis focul în plin.

Conform secretarului Ministrului de Interne Svetozar Lazarov, atacatorul este un bărbat de 53 de ani care s-a izolat în locuinţa proprie din anul 2010. Se pare că agresorul are probleme psihice şi că deţine o cantitate mare de muniţie.

La locul agresiunii au fost trimise ambulanţe şi maşini de pompieri. Atacatorul s-a baricadat în casă şi continua să tragă înspre poliţişti.

Lazarov a declarat pentru mass-media bulgară că poliţiştii împuşcaţi s-au deplasat la casa atacatorului după ce directorul şcolii a reclamat că bărbatul i-a ameninţat cu moartea pe copii. Bărbatul îi mai ameninţase şi în alte rânduri pe elevii care ieşeau pe terenul de sport al şcolii.

Directorul şcolii a declarat că le-a interzis copiiilor să se apropie de casa agresorului. Cursurile au fost suspendate în data de 14 martie.

Operaţiunea poliţiei a început la ora 5 a.m. Persoanele care locuiau în aceeaşi clădire cu atacatorul au fost evacuate. Compania de gaze din localitate a tăiat alimentarea cu gaz în locuinţa bărbatului, pentru a preveni o explozie, chiar dacă la momentul respectiv era dificil de anticipat turnura pe care o vor lua evenimentele.

Pe măsură ce operaţiunea se derula, persoane care îl cunoşteau pe agresor şi erau la curent cu situaţia au început să posteze pe reţelele de socializare informaţii despre acesta, declarându-se indignaţi că poliţiei i-a trebuit atâta timp pentru a interveni, omul fiind cunoscut cu probleme psihice şi fiind ştiut că se izolase în casa sa, înconjurat de arme. Se pare că directorul şcolii raportase problema poliţiei în februarie însă poliţia a decis să intervină abia în martie.

Înainte să se izoleze în locuinţa sa, agresorul lucrase în Marea Britanie şi înainte de aceasta fusese angajat la căile ferate bulgare.

La ora 9.30, conform Novinite, asediul asupra casei bărbatului, baricadat în locuinţă, continua.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor