Diplomat rus, oprit pe Aeroportul din Chişinău. Încerca să scoată ilegal peste 60 de mii de dolari

Tatiana Chiriac
03.02.2021

Diplomatul Ambasadei Federaţiei Ruse la Chişinău, Kirill Abramov a încercat, duminică, să scoată ilegal din Republica Moldova 62 de mii de dolari. Banii au fost depistaţi asupra sa la Aeroportul Internaţional Chişinău când acesta, împreună cu soţia sa, Alexandra Abramova, intenţiona să i-a zborul.

Presa de la Chişinău scrie că banii nu erau declaraţi fiind ascunşi în mai multe plicuri. Deoarece are imunitate diplomatică, diplomatul nu a fost reţinut, însă banii au fost confiscaţi.

"Poliţiştii de frontieră, în cadrul verificărilor, au oprit un diplomat rus, i-au verificat bagajele, acolo au depistat mai multe plicuri. Cazul se află la noi. Documentăm cazul pentru a afla toate circumstanţele", a declarat purtătorul de cuvânt al Serviciului Vamal, Olesea Puşcaşu.

Diplomatul rus Kirill Abramov este absolvent al Institutului de Stat pentru Relaţii Internaţionale al Ministerului Afacerilor Externe al Federaţiei Ruse, iar de pe pagina lui de Facebook, se deduce că s-a implicat activ în diverse evenimente organizate de reprezentanţii Ambasadei ruse la Chişinău.

De exemplu, în 2019, la o conferinţă consacrată începutului celui de-Al Doilea Război Mondial, tânărul diplomat Abramov care deţinea funcţia de ataşat în cadrul misiunii diplomatice ruse la Chişinău şi ministrul interimar al Apărării, Victor Gaiciuc, erau figurile centrale ale evenimentului.

Socialiştii lui Dodon nu au nimic de comentat despre "isprava" diplomatului rus, care intenţiona să scoată ilegal din Republica Moldova peste 60 mii de dolari?, s-a întrebat retoric deputatul Platformei DA, Maria Ciobanu menţionând că PSRM azi este ocupat cu organizarea protestelor, „pentru a-i acorda cu sila unei minorităţi etnice, dar şi unei majorităţi naţionale, limba rusă drept limbă de comunicare...”.

Cei de la Ambasada Federaţiei Ruse la Chişinău au refuzat să răspundă la întrebările presei în legătură cu acest caz.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor